Camping Witterzomer

Camping Witterzomer

Wat is er precies te doen op Camping Witterzomer? En is deze camping leuk voor een vakantie met kinderen? Als ik aan deze camping denk, dan denk ik automatisch aan het grote recreatiemeer dat je op veel foto's van Camping Witterzomer ziet. Maar het is natuurlijk niet altijd zomers weer in Nederland. Gelukkig is er nog veel meer te beleven op deze camping vlak bij Assen. Wij bezochten Camping Witterzomer en hebben heel veel foto's voor jullie gemaakt!


Campings in Drenthe

Kindercampings in Nederland


Kamperen op Camping Witterzomer

Wij bezochten Camping Witterzomer in juni voor een paar dagen kamperen met de kinderen. Wij kozen bewust voor Camping Witterzomer vanwege de combinatie van het recreatiemeer, een buitenzwembad (het was lekker weer) en een binnenspeeltuin. Verder had ik geen verwachtingen aan deze camping, maar was wel erg benieuwd! Bij aankomst werden wij vriendelijk geholpen en het werd meteen duidelijk: dit is een best grote camping. Dat zie je natuurlijk al op de plattegrond, maar het vakantiepark en de camping zijn werkelijk heel groot! Dus hier alvast een tip: neem een fiets of step (niet elektrisch) mee om over de camping te verplaatsen, want anders wordt het een hele sportieve vakantie 😊. Door de ruime opzet van het terrein sta je hier echt in de natuur en niet hutjemutje op elkaar. Je hebt veel keuze wat betreft kampeervelden. Wil jij bij het meer kamperen, aan de visvijver, met hond of zonder hond? De ruime opzet geeft een relaxte sfeer en alle ruimte voor de kinderen op lekker te spelen. Door de riante afmeting en de verschillende faciliteiten is deze camping niet alleen geschikt voor jonge kinderen, maar ook voor tieners. Terwijl jonge kinderen plezier hebben in de binnenspeeltuin, op het terrein en inde bosjes of op het heel erg leuk aangelegde avonturenpad kunnen oudere kinderen chillen bij het meer, suppen, vissen of zwemmen in het leuke buitenzwembad. En natuurlijk zijn er ook speeltuinen, een springkussen, midgetgolf, een voetbalveld, tennis en tafeltennis en veel meer! Omdat Camping Witterzomer een grote camping is, kun je hier ook in het hoogseizoen nog spontaan een plekje vinden, aldus de dames van de receptie.

Welkom op Camping Witterzomer

Welkom op Camping Witterzomer

De ingang van de binnenspeeltuin

De ingang van de binnenspeeltuin

De receptie is, net als de overige gebouwen bij de ingang zoals de brasserie, het restaurant en de binnenspeeltuin nog vrij nieuw en modern. De binnenspeeltuin Skik ligt direct bij de ingang en is een droom voor alle kinderen tot ongeveer 14 jaar. Voor de jongsten zijn er leuke speeltoestellen, glijbaantjes en trampolines. Oudere kinderen gaan de uitdaging aan op de stoere speeltoestellen en klimmuren, en wie lekker wil chillen met vrienden vind hier ook een plekje. En ouders kunnen even genieten van een hapje en een drankje in de horeca.

Binnenspeeltuin Skik

Binnenspeeltuin Skik

Lekker spelen met ieder weer

Lekker spelen met ieder weer

Genieten van een hapje en een drankje

Genieten van een hapje en een drankje

Begin van het avonturenpad

Begin van het avonturenpad

Het springkussen

Het springkussen

Het highlight van Camping Witterzomer is het grote recreatiemeer met speeltuinen. Rondom het meer is een mooi zandstrand met verschillende speeltoestellen in en rondom het water. Met mooi weer is dit een paradijsje voor kinderen. Het water is niet diep, dus kunnen kinderen hier heerlijk spelen. Mijn kinderen vonden het grote klimtoestel in het water het leukst.

Het grote recreatiemeer

Het grote recreatiemeer

Met speeltuin

Met speeltuin

Spelen in ondiep water

Spelen in ondiep water

Schip ahoi!

Schip ahoi!

Nog een speeltoestel

Nog een speeltoestel

Dit krokodil bijt niet!

Dit krokodil bijt niet!

Ook het openluchtzwembad op Camping Witterzomer is super! Het zwembad ligt centraal op de camping, in de buurt van de recreatieruimte. Hier vind je een kleuterbad en een diep zwembad met leuke glijbaan. Perfect om even af te koelen op een warme dag! Naast het zwembad ligt een leuke speeltuin voor jongere kinderen, dus wie niet wil zwemmen, kan lekker spelen en klimmen.

Het kleuterbad op Camping Witterzomer

Het kleuterbad op Camping Witterzomer

Het diepe zwembad met glijbaan

Het diepe zwembad met glijbaan

De speeltuin bij het zwembad

De speeltuin bij het zwembad

Maar hoe zien de kampeerplekken op Camping Witterzomer eruit? Wij kampeerden in de buurt van de recreatievijver, maar alle plekken zijn mooi groot. Je kan kiezen uit een gewone kampeerplaats of een plekje met privé sanitair. Het sanitair is keurig schoon, maar de gebouwen zijn al wat ouder. Dat was voor ons geen probleem. Wie graag wat nieuwer sanitair wenst hier nog een tip: het sanitair op het Schapenveld wordt vervangen voor het seizoen 2024.

Kamperen bij de visvijver

Kamperen bij de visvijver

Kamperen met privé sanitair

Kamperen met privé sanitair

Mooie ruime plekken

Mooie ruime plekken

Kamperen tussen de bomen

Kamperen tussen de bomen

Sanitairgebouw Kooisveld

Sanitairgebouw Kooisveld

Schoon sanitair!

Schoon sanitair!

Het kindersanitair

Het kindersanitair

Trouwens kun je ook mooie accommodaties zoals een safaritent of een trekkershut huren op Camping Witterzomer. De safaritenten staan mooi centraal op de camping en er is een speeltuitje in de buurt. Ook kun je verschillende vakantiehuizen huren op Camping Witterzomer. Deze liggen apart van de camping op een eigen deel van het terrein.

Trekkershut op Camping Witterzomer

Trekkershut op Camping Witterzomer

Safaritenten op Camping Witterzomer

Safaritenten op Camping Witterzomer

Conclusie? Camping Witterzomer heeft ons positief verrast met zijn vriendelijke medewerkers, gemoedelijke uitstraling en de prachtige faciliteiten. Het is een echte familiecamping, waar jonge en oudere kinderen zich zullen vermaken. Met mooi weer kun je heerlijk zwemmen in het zwembad of spelen in en rondom de recreatievijver, maar er is ook met minder mooi weer genoeg te doen. Het centrum van Assen ligt op een steenworpafstand van Camping Witterzomer en is vanaf de camping zowel met de auto als met de fiets goed te bereiken. Met kinderen is een dagje in het Attractiepark Drouwenerzand erg leuk en in de omgeving zijn ook verschillende hunebedden te ontdekken.


Bekijk Camping Witterzomer

Alle campings op de kaart vinden

Alle campings in Nederland

Ben jij op zoek naar een echte kindercamping in Nederland? Bekijk het volledige aanbod op onze kaart of lees alle berichten online. Op Campingkidz.nl vind je vast en zeker je volgende vakantie met kinderen!
Ken jij deze campings al?

Camping Vreehorst

Kamperen in Winterswijk en vlak bij Obelink? Wij bezochten Camping Vreehorst met het hele gezin. Als jij een familiecamping zoekt met een zwembad en leuke speeltuin - dan ben jij hier aan het goede adres. Lees hoe het ons is bevallen en bekijk de foto’s!Camping Ackersate

Dit is een gezellige camping op de Veluwe! Camping Ackersate is een goed verzorgd park met heel veel faciliteiten voor kinderen en een leuk zwembad. Plus: op deze camping kom je ook wat oudere kinderen tegen. Op 1,5 km van het park ligt ook nog eens recreatieplas Zeumeren. Dus zoek jij een camping voor je vakantie met kids tot 16 jaar? Kijk dan ook eens hier!Camping Beerze Bulten

Camping Beerze Bulten is een van de bekendste campings in Nederland en dé kindercamping voor families met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Met waanzinnig veel faciliteiten en nu ook een sportief programma voor de ouders zul je hier ongetwijfeld een geweldige kampeervakantie beleven. Ik bezocht deze camping in juni 2022. Lees maar mee...Camping De Berenkuil

Deze ruim opgezette kindercamping heeft een zwembad, een indoor-speeltuin en een recreatiemeer met een grote speeltuin. Hier kampeer je in een rustige omgeving in Drenthe (Grolloo). Bekijk onze foto’s van Camping De Berenkuil en lees hoe het ons is bevallen!Camping met zwembad

Kamperen met kinderen: daar hoort zwemmen natuurlijk ook bij. En omdat het niet altijd mooi weer is in ons eigen land, hebben wij alle campings met verwarmd binnenzwembad voor jullie verzamelt. Bekijk ons vernieuwde overzicht online!
Campings in Nederland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links