Camping De Berenkuil

Camping De Berenkuil

Wie op zoek is naar een ouderwetse en gezellige kindercamping moet eens gaan kamperen op Camping De Berenkuil in Grolloo, Drenthe. Camping De Berenkuil ligt op en heuvelachtig terrein en is zeer ruim opgezet. Hier sta je beslist niet hutjemutje op elkaar. Voor jonge kinderen (tot ongeveer 10 jaar) is De Berenkuil een paradijs met oneindig veel speelplezier en alle ruimte om te fietsen, te steppen of te voetballen: want deze camping is autovrij, en dat wordt strikt gehandhaafd. Alleen om je kampeermiddel te brengen mag je het terrein op. Daarna mag je je auto voor de camping parkeren en eventuele boodschappen met een karretje vervoeren. Mocht je achter op de camping staan is een fiets geen overbodige luxe. Wij bezochten camping De Berenkuil, hier lees je ons bericht en zie je onze foto's!


Camping in Drenthe

Camping met buitenzwembad


Heel veel speelplezier op Camping De Berenkuil

Via een smal weggetje en het dorpje Grolloo bereiken wij Camping De Berenkuil door een leuk poortje: wij zijn er! Wie voor het eerst op De Berenkuil aankomt zal verrast zijn door de enorme speeltuin bij de ingang van de camping. Deze speeltuin biedt alle gebruikelijke speelelementen zoals een airtrampoline, voetbalveld en klimtoestellen plus nog een paar avontuurlijk ogende speeltoestellen, die ons direct nieuwsgierig maken. De kinderen zijn dan ook (na een lange rit in de auto) snel vertrokken naar de speeltuin en vermaken zich uitstekend!

Welkom op Camping De Berenkuil

Welkom op Camping De Berenkuil

Bij de receptie op Camping De Berenkuil

Bij de receptie op Camping De Berenkuil

Een deel van de grote speeltuin

Een deel van de grote speeltuin

Speeltoestel

Speeltoestel

en nog een deel van de grote speeltuin

en nog een deel van de grote speeltuin

Nog meer speeltuin...

Nog meer speeltuin...

Naast de speeltuin ligt ook het zwembad van De Berenkuil. Het is een openluchtzwembad met een kleuterbadje en een klein waterpark erbij voor de jongsten gasten. Het zwembad is (net als de binnenspeeltuin) via een polsbandje toegankelijk. Helaas is het zwembad tijdens ns verblijf noch niet geopend – het weer moet eerst nog een beetje warmer worden.

Het zwembad op De Berenkuil

Het zwembad op De Berenkuil

Met peuterbad en spraypark

Met peuterbad en spraypark

Helemaal geweldig is de binnenspeeltuin van Camping De Berenkuil. Deze is mooi ingericht met een zachte rubberen vloer en biedt oneindig veel mogelijkheden om te klimmen, te glijden en te spelen. De kleine trampoline is bijzonder schattig en voor stoere kinderen is er een grote glijbaan. Waarschijnlijk is de binnenspeeltuin met slecht weer in het hoogseizoen wel propvol (grote camping en relatief kleine binnenspeeltuin), maar daar hadden wij in het voorseizoen geen last van. Alle ruimte om te spelen en te klimmen hier!

De binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin...

is heel erg leuk

...is heel erg leuk

Camping De Berenkuil is een vrij grote camping met ruime kampeervelden en een speelse opzet. Er is altijd ook een speeltoestel in de buurt van je kampeerplek en daardoor is deze camping heel geschikt voor een vakantie met peuters en kleuters. Je kampeerd hier op open velden, maar er zijn veel bomen op het terrein, die deze camping een knusse uitstaling geven. Van sommige kampeerplekken is het wel veer lopen naar het sanitairgebouw – dus neem je fiets mee! Er zijn twee al gerenoveerde sanitairgebouwen, die ook erg leuk kindersanitair bieden. Dat zijn de twee grote sanitairgebouwen verder op de camping. Het sanitair op De Berenkuil is erg netjes en verzorgd!

Kamperen op Camping De Berenkuil

Kamperen op Camping De Berenkuil

Altijd een speeltuin in de buurt

Altijd een speeltuin in de buurt

Lekker kamperen

Lekker kamperen

Het sanitairgebouw

Het sanitairgebouw

Mooi en schoon

Mooi en schoon

Leuk kindersanitair

Leuk kindersanitair

Het highlight van Camping De Berenkuil is de grote recreatievijver met speeleiland in het midden en een mooi zandstrand eromheen met heel veel speeltoestellen. De speelvijver is lekker groot, maar niet diep! Je kunt er niet in zwemmen, maar voor kinderen is het een geweldige plek om te spelen met water en zand – het is gewoon een enorme waterspeeltuin met oneindig veel waterpret. Met mooi weer zullen kinderen hier zeker hele dagen kunnen doorbrengen.

De grote recreatievijver

De grote recreatievijver

Met grote speeltuin

Met grote speeltuin

Waterpret

Waterpret...

met een trekvlot over het water

met een trekvlot over het water

Camping De Berenkuil is een echte familiecamping met vriendelijke medewerkers en een gemoedelijke uitstraling. Hier beleef je een ontspannen vakantie met je gezin. Helaas moesten wij al snel weer afscheid nemen van deze toffe camping voor peuters, maar wij komen zeker nog een keertje terug, want wij hebben nog lang niet alles gezien en bekeken. Het schijn dat je in de omgeving met de kinderen veel uitstapjes kunt maken en ook prachtig kunt fietsen, dus dat moeten wij de volgende keer op De Berenkuil zeker doen!


Bekijk Camping De Berenkuil

Alle campings op de kaart vinden

Alle campings in Nederland

Ben jij op zoek naar een echte kindercamping in Nederland? Bekijk het volledige aanbod op onze kaart of lees alle berichten online. Op Campingkidz.nl vind je vast en zeker je volgende vakantie met kinderen!
Inspiratie

Camping BreeBronne

Camping BreeBronne in Limburg is een vriendelijke camping en vakantiepark aan een groot meer. Je kampeerd op ruime kampeerplaatsen, er is een binnenzwembad en een mega-grote binnenspeeltuin. Bekijk eens onze foto’s van deze fijne familiecamping!Camping Landal

Wist je dat Landal ook leuke campings heeft? Lees ons bericht van Camping Landal Coldenhove in de meivakantie. Een heerlijke camping, die veel te bieden heeft voor kinderen van de basisschoolleeftijd, maar ook een leuk animatie-programma biedt voor tieners.Camping De Leistert

Een van de favoriete campings in Nederland is Camping De Leistert in Limburg. Een kindercamping met alles erop en eraan: zwembad, speeltuinen, horeca en meer... Wij bezochten deze camping in de herfstvakantie: lees ons bericht en bekijk alle foto’s!Camping De Zandstuve

Camping De Zandstuve is een kindercamping met zwembaden, coole glijbanen, een grote indoorspeeltuin, shows en theater en nog veel meer. Op deze camping huur je een mooie accommodatie of kampeer je op grote velden met een speeltuintje in de buurt. Bekijk onze foto’s van Camping De Zandstuve!Camping met indoorspeeltuin

Slecht weer is geen probleem op deze campings met binnenspeeltuin! Kies voor een leuke kindercamping in Nederland met indoorspeeltuin en de kinderen vermaken zich ook tijdens een dagje regen. Deze campings zijn leuk voor kinderen van 1 – 10 jaar!
Campings in Nederland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links