Camping De Heldense Bossen

Camping De Heldense Bossen

Camping De Heldense Bossen kennen wij nog van heel vroeger – toen onze oudste dochter (inmiddels 12 jaar) een kleuter was, kozen wij deze camping voor een weekje kamperen in juni. Deze zomer kregen wij de kans om Camping De Heldense Bossen nog eens te bezoeken. Dat is natuurlijk altijd leuk: wat zal er veranderd zijn? En wat herkennen wij nog van vroeger? De leuke speeltuinen zijn er in ieder geval nog steeds, de snackbar/horeca heeft wel een nieuwe beheerder (maar nog steeds lekkere patat) en ook de gezellige sfeer is behouden. En gelukkig is het Bosmannetje er nog en begroet iedereen bij aankomst en ook Pip en Pleun zijn nog steeds bezig met het vermaken van alle kinderen op de camping. Toch is er in bijna 10 jaar tijd ook veel verandert. Gloednieuw zijn de comfortbos-kampeerplaatsen met nieuw sanitair en veel speelvoorzieningen. Het zwembad heeft in de laatste jaren een make-over gehad en ook de winkel lijkt te zijn moderniseert. Wij jij weten hoe het nu eruitziet op Camping De Heldense Bossen? Lees hier ons bericht!


Campings in Limburg

Kindercamping Nederland


Kamperen op Camping De Heldense Bossen

Als je de toegangsweg richting Camping De Heldense Bossen oprijdt, dan kom je hem plotseling tegen: het Bosmannetje. Het grote figuur zwaait een vrolijke eerste groet naar de gasten en voor kinderen (ook voor 12jaarigen) is het natuurlijk erg leuk om na de rit bij aankomst gelijk van deze vrolijke bosbewoner begroet te worden – de vakantie kan beginnen! Bij de receptie word je vriendelijk ontvangen en je krijg informatiemateriaal over de camping en het animatieprogramma met hoogtepunten zoals kampvuur, Jachseizoen en AquaFun. Maar eerst even rondkijken!

Welkom op camping De Heldense Bossen

Welkom op camping De Heldense Bossen

De ingang en receptie

De ingang en receptie

De nieuwste aanwinst op Camping De Heldense Bossen zijn de gloednieuw aangelegde kampeervelden tegenover de receptie. Hier kampeer je op ruime kampeerplekken met gras en onder enkele bomen voor voldoende schaduw en een gezellige sfeer. Het nieuwe terrein is met veel natuurlijke materialen ingericht, staat vol met bijenvriendelijke planten en heeft twee supermooie sanitairgebouwen. Speeltuintjes zijn over het terrein verdeelt en samen met de mooie verlichting en de ouderwets ogende spelletjes-tafels kampeer je hier werkelijk prachtig! Een tip van ons: breng je fiets mee of huur een fiets, want als je naar het zwembad wilt gaan of naar het bostheater met de grote speeltuin is het wel even lopen – zeker met jonge kinderen.

Gloednieuw aangelegde kampeervelden

Gloednieuw aangelegde kampeervelden

Met nieuwe speeltuin

Met nieuwe speeltuin

Grote kampeerplekken

Grote kampeerplekken

Wie heeft zin in een spelletje?

Wie heeft zin in een spelletje?

Het nieuwe gedeelte van de camping heeft, zoals gezegd, twee mooie sanitairgebouwen, waarvan er eentje werkelijk prachtig kindersanitair heeft! Het Spetterbos is een eigen kleinen wereld in het gebouw met verhoogde douches, lage wasbakken, een goede luieremmer en kleine toiletten. Hier willen kinderen graag gaan tandenpoetsen! Trouwens is het sanitair voor volwassenen ook netjes en vooral heel schoon.

Het nieuwe sanitairgebouw

Het nieuwe sanitairgebouw

Het Spetterbos

Het Spetterbos

Superleuk kindersanitair

Superleuk kindersanitair

Tandenpoetsen is hier een feestje

Tandenpoetsen is hier een feestje

Via de supermark met een groot aanbod van brood en broodjes en alles wat je zo nodig hebt, loop ik richting de receptie, op weg naar het oudere gedeelte van Camping De Heldense Bossen. Onderweg kom ik het animatieprogramma nog eens tegen. Ook op dit gedeelte van de camping kamper je heerlijk op velden met een speeltoestel en een zandbak. Camping De Heldense Bossen heeft naast toeristische kampeerplekken vrij veel vaste plaatsen en seizoenplaatsen, maar je kampeerd als tijdelijke gast niet tussen de vaste kampeerders – geen probleem dus. Op de toeristische plaatsen heb je lekker de ruimte om te spelen en ook naar het sanitair is het niet heel ver lopen.

De supermarkt

De supermarkt

Activiteiten en informatie

Activiteiten en informatie

Kamperen op het oorspronkelijke gedeelte

Kamperen op het oorspronkelijke gedeelte

Met een speeltuin

Met een speeltuin

En veel ruimte op het veld

En veel ruimte op het veld

Het sanitair op dit gedeelte van de camping is een klassieke container-constructie, maar wel lekker licht en schoon. Ook hier is er kindersanitair te vinden en kun je tijdens de afwas gezellig een praatje maken. Prima sanitair dus!

Sanitairgebouw

Sanitairgebouw

Even binnen kijken

Even binnen kijken

Ook hier is kindersanitair

Ook hier is kindersanitair

En dan de speeltuinen op Camping De Heldense Bossen: wat een leuke speeltuinen! Naast het gebruikelijke luchttrampoline en sportveld is er een toffe speeltuin voor jonge kinderen met een waterspeelplaats, waar met mooi weer ook in een zeer ondiep badje gespeeld kan worden. Voor oudere kinderen is er een grote en ruim opgezette bosspeeltuin met klimtoestellen en heel veel verschillende speeltoestellen. Richting de roeivijver loop je langs een hertenkamp voordat je een leuke trekvlot over de roeivijver bereikt. De vijver is afgesloten met een hekwerk voor de veiligheid van de jongsten gasten, maar wel heel leuk om te spelen voor oudere kinderen, die wel een zwemdiploma hebben.

Toffe speeltuin voor jonge kinderen

Toffe speeltuin voor jonge kinderen

met een waterspeelplaats

met een waterspeelplaats

De grote bosspeeltuin

De grote bosspeeltuin

Klimmen en spelen in het bos

Klimmen en spelen in het bos

Lekker spelen aan het meertje

Lekker spelen aan het meertje

Trekvlot over de roeivijver

Trekvlot over de roeivijver

Trouwens over zwemmen gesproken: dat kan je hier ook lekker! Het zwembad op Camping De Heldense Bossen heeft een binnenzwembad met glijbaan en kleuterbad, maar ook een mooi openluchtzwembad met kleuterbad, ligweide, airtrampoline en volleybalnet. Op de ruime ligweide rondom het zwembad is het in de zomer heerlijk vertoeven en je kunt makkelijk van het buitenzwembad naar het binnenzwembad lopen. De snackbar verkoopt lekkere ijsjes bij het zwembad en als de zon schijnt is het echt genieten hier!

Het Bosbad

Het Bosbad

Openluchtzwembad

Openluchtzwembad

Met leuk kinderbad

Met leuk kinderbad

Het binnenzwembad

Het binnenzwembad

ook met kinderbad

ook met kinderbad

Mocht je Camping De Heldense Bossen willen bezoeken maar heb jij geen eigen kampeermiddel, kun je hier ook en mooie tent of een chalet huren en de sfeer op deze camping komen proeven.

Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Safaritent

Safaritent

Stacaravans

Stacaravans

Conclusie? Wij hebben weer genoten op deze bijzonder leuke kindercamping in het noorden van de provincie Limburg. Je kampeerd hier rustig, in een mooie omgeving voor fietstochten en er zijn veel leuke uitjes in de omgeving te ondernemen zoals een bezoek aan Toverland of – erg leuk voor jonge kinderen – het Aardbijenland. Wij komen graag nog eens terug op Camping De Heldense Bossen!

Bekijk Camping De Heldense Bossen

Alle campings op de kaart vinden

Alle campings in Nederland

Ben jij op zoek naar een echte kindercamping in Nederland? Bekijk het volledige aanbod op onze kaart of lees alle berichten online. Op Campingkidz.nl vind je vast en zeker je volgende vakantie met kinderen!
Inspiratie

Camping De Holterberg

Zoek jij een gunstige camping voor een vakantie met je gezin? Camping De Holterberg ligt prachtig in de natuur, heeft een buitenzwembad en een overdekte speelplaats. Wij hebben deze camping bezocht, hier lees je hoe het ons is bevallen!Camping It Wiid

Camping It Wiid ligt in het Nationaal Park de Alde Faenen in Friesland - en direct aan het water. Wij bezochten deze camping in de meivakantie en stonden op een kampeerplek met uitzicht op het water. Hier lees je meer over deze camping.Camping De Kleine Wolf

Zoek jij een kindercamping in Nederland met alle maar denkbare faciliteiten? Kies dan voor Camping De Kleine Wolf! Hier geniet je van een groot zwembad, een binnenspeeltuin, PumpTrack, speeltuinen, een recreatiemeer en natuurlijk eindeloos veel speelplezier. Hier zijn onze foto’s van deze gave camping!Camping Krieghuusbelten

Camping Krieghuusbelten is een echte familiecamping voor het hele gezin. Een veelzijdige camping met heel veel speelmogelijkheden voor alle leeftijden in Raalte. Lees ons bericht over deze leuke kindercamping.Camping met zwembad

Kamperen met kinderen: daar hoort zwemmen natuurlijk ook bij. En omdat het niet altijd mooi weer is in ons eigen land, hebben wij alle campings met verwarmd binnenzwembad voor jullie verzamelt. Bekijk ons vernieuwde overzicht online!
Campings in Nederland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links