Camping TerSpegelt

Kamperen op Camping TerSpegelt

„Op deze camping komen wij snel nog een keer terug!“ In de herfstvakantie vorig jaar waren wij het allemaal met elkaar eens: hier gaan wij nog een keer kamperen! Over welke camping wij zo enthousiast zijn? Camping TerSpegelt in Eersel heeft ons enorm verrast... en gelukkig positief!


Bekijk campings Noord-Brabant

Kindercamping in Nederland


Een midweek op Camping TerSpegelt

In de herfstvakantie kampeerden wij een midweek op Camping TerSpegelt. Ik was benieuwd of deze grote 5-sterren camping alle goede recensies en verhalen waar kan maken. Zo’n groot park vinden wij vaak anoniem en onpersoonlijk en wij kamperen nog steeds met het idee van kleine, knusse en gezellige campings, waar je gezellig met je buren een praatje maakt en de kinderen allemaal met elkaar spelen.

Maar omdat onze kids groter worden gaan wij steeds vaker een grote camping opzoeken, die ook voor onze (bijna-) tieners voldoende entertainment kan bieden. Onze kinderen zijn 9 en 11 jaar oud, als wij Camping TerSpegelt oprijden. Het kenteken hebben wij al doorgegeven, dus wij kunnen zonder wachttijd op ons kampeerplekje rijden. Wij staan op veld 84, met een prachtig uitzicht op het grote recreatiemeer. De kampeerplekken zijn mooi recht en hebben ook in de herfst, na een drukke zomer, nog steeds voldoende gazon. Fijn, want anders lopen wij zoveel modder in de caravan als het regent. Voor onze plek is er nog heel veel ruimte om badminton en voetbal te spelen en het uitzicht op het meer is werkelijk prachtig! Ook aan deze kant van het meer ligt een langgerekt zandstrand: in de zomer loop je vanaf deze plekken zo het water in. Wel is het meer en het strand beveiligt met een hekje en deuren met een kinderslot - ook je peuter kan veilig spelen en niet zomaar in het water raken. Dat maakt TerSpegelt ook bijzonder geschikt als camping voor peuters.

kampeerplekken

Hier staan wij met uitzicht op het water

Mooie kampeerplekken

Mooie kampeerplekken

Speeltuin op de camping

De speeltuin achter ons kampeerveld

Het sanitair is maar een paar meter van onze plek en makkelijk te bereiken. De kinderen liepen er in hun badjas naartoe en na het douchen snel weer terug. Het is herfst en best wel koud in de avond, maar het stenen gebouw is goed verarmd en schoon. Zeker twee keer per dag werd het schoon gemaakt en ook wc-papier, zeep en handdoekjes waren altijd aanwezig. Er is een laag toilet voor kinderen, wasbakken op kinderhoogte en natuurlijk een babyruimte. Voor de afwas kun je kiezen tussen binnen of buiten - wij vonden beide erg gezellig en maakten altijd wel een praatje. Trouwens is het ook mogelijk om te kamperen met privé sanitair. Er zijn nieuwe prachtige plekken met privé sanitair gerealiseert in de buurt van het sterrenstrand en de grote vijver.

Sanitair op TerSpegelt

Sanitair op TerSpegelt is schoon

Kindersanitair is aanwezig

Kindersanitair is aanweezig

Maar wat maakte deze camping nou zo leuk? Hij is ruim opgezet en je staat op vele plekken met uitzicht. Ik vind het altijd wel fijn om niet op een klein gesloten veld te staan, maar wat bedrijvigheid te zien. Kinderen fietsen en steppen over de weg terwijl ik lekker een boekje zit te lezen. Omdat het een grote camping is, zie je hier veel elektrische stepjes, ook voor volwassenen. Breng je fiets mee of huur een fiets (hebben wij gedaan - voor een schappelijke prijs kregen wij goed onderhouden fietsen). Niet alleen kun je in de omgeving erg mooi fietsen en wandelen - als je de kinderen zover krijgt om van het park af te komen - maar ook de weg naar het zwembad, het indoor-strand en recreatiemeer met speeltuin is best een stukje lopen vanaf onze plek. Over het zwembad straks meer informatie, nu nog even wat wij zo leuk vonden hier: de mensen zijn ontzettend aardig! De medewerkers zijn vriendelijk, maar ook in het dorpje Eersel voelden wij ons welkom in het restaurant en in het ijscafé (met echt heel lekker ambachtelijk ijs!). Op de camping is een Spar-supermarkt, maar ook in Eersel is een supermarkt, slager, bakker, een Blokker en meer winkels.

Onze kinderen hebben snel vrienden gevonden. Vaak trekken zij samen op, maar nu even niet. Onze jongste dochter was helemaal verslingert aan de PumpTrack en heeft van vroeg tot laat op haar BMX-fiets gereden die wij voor 10 Euro per dag inclusieve helm en beschermers voor haar hebben gehuurd. Op TerSpegelt vind je een geasfalteerde PumpTrack, waar je - heb het zelf ook gedaan! - met een kleine fiets of een stuntstep kan crossen. Het is best even spannend om van de helling te gaan en je moet staand fietsten. Kinderen hebben het snel geleerd. Ik heb wat meer moeten oefenen, maar het is echt leuk! De andere crossbaan ligt achter in het park (achter veld 96) en is een leuke zandbaan.

De PumpTrack

De PumpTrack

Crossbaan voor kinderen

Met fiets of step rondjes crossen

Ook het zwembad met indoor-strand is bijzonder leuk. Het binnenzwembad op de camping is niet zo groot en echt ingericht voor kinderen. Ook onze dochter van 9 jaar vond het leuk om met schuimbootjes door een ondiep stromingskanaal te drijven. Bedoeld is dit natuurlijk meer voor jongere kinderen, die hier een hele leuke waterspeeltuin vinden. Zelf heb ik uitgebreid de whirlpool getest en mijn man de glijbaan. Vanuit het zwembad kun je via een (beveiligde) sluis ook naar het indoor-strand wisselen, maar je kan ook direct het sterrenstrand inlopen en hoeft niet via het zwembad. In het zogenaamde sterrenstrand viel mijn mond wel even open van verbazing. Natuurlijk hadden wij de foto’s gezien, maar het is echt groot! Aan de voorkant heb je een afhaal voor snacks en kun je lekker zitten aan tafels. Ook verder achterin vind je picknicktafels. En het is warm - ook in de herfst. Kinderen lopen er in hun zwembroek en spelen in het zand en natuurlijk op de speeltoestellen. Ook in de herfstvakantie stond de camping best vol, maar in het indoorstrand vonden wij het niet erg druk. Waar het zwembad misschien aan de kleine kant is, hebben kinderen hier veel ruimte. Het water is niet erg diep, maar bijna niemand ligt er languit in, want het water van dit speelstrand is fris. Misschien i.v.m. de hygiëne?

Welkom in het zwembad

Welkom in het zwembad

Zwemmen op TerSpegelt

Zwemmen op TerSpegelt

Sterrenstrand

Het sterrenstrand is echt groot!

En dan kun je in de zomer natuurlijk nog zwemmen in het recreatiemeer. Of eigenlijk: in een van de recreatiemeren. Zoals beschreven heb je van de meesten plekken makkelijk toegang naar een stukje strand van de dichtstbijzijnde recreatieplas. Dat lijkt mij in de zomer handig en vooral minder druk. Het centrale strand bij het zwembad en het restaurant heeft ook nog eens een glijbaan, sproeier, een speeltuin met airtrampoline en een volleybalveld (vind ik dan weer leuk 🙂 ). Hier kun je ook tokkelen of blobben - leuk voor tieners! Wat is blobben? Nou, je gaat in een echt groot kussen liggen en wordt gelanceerd doordat iemand van grote hoogte op dit kussen springt. Je beland dan in het water. Lachen!

Recreatiemeer op TerSpegelt

De speeltuin bij het recreatiemeer

Zwemmen op TerSpegelt

Hier kun je toch heerlijk zwemmen in de zomer?

Blobben

De Blob - voor de durfal!

Op Camping TerSpegelt kun je overigens niet alleen met je caravan, tent, vouwwagen of camper staan. Je hebt ruime keuze om iets te huren. Naast gezellige chalets, die deels helemaal nieuw lijken en op gezellige veldjes met een speeltuin staan, kun je ook een safaritent huren. Je hebt keuze uit safaritenten met uitzicht op het water en tenten die zelfs bijna helemaal in het water staan. En heel erg leuk vonden wij ook de twee tipi-tenten. Kijk maar even naar de foto’s.

Safaritent huren

Ook de safaritenten liggen prachtig

Tipi huren

Wat leuk is deze Tipi - er zijn twee te huur

Tipi tent van binnen

Ook even in de Tipi kijken

Voor herhaling vatbaar?

Zijn wij dan nog een keertje gaan kamperen op Camping TerSpegelt? Jazeker! Wij hebben Pasen alweer op deze camping gestaan. Deze keer met privé sanitair op veld 80 plek 13 - wij vonden het een van de mooiste plekken van de hele camping. Weer een geweldig uitzicht, een ruime plek en een steiger aan het meertje, waar je kunt hengelen of waar je op kunt stappen in je opblaasboot of op je supplank. Pasen was het fantastisch weer en heel veel mensen gingen lekker suppen op de plas. Had ik weer iets om naar te kijken, met mijn boek lekker voor de caravan 🙂. Groetjes vanaf de camping!

Camping Terspegelt Pasen

Kijk eens wat een uitzicht!

Camping Terspegelt in april

Het mooiste plekje op de camping met Pasen

Bekijk Camping TerSpegelt

Met kinderen op Camping TerSpegelt

Fenna (9 jaar) over Camping TerSpegelt

quote openCamping TerSpegelt is een camping waar je je niet verveeld. Ze hebben een sterrenstrand en voor kinderen kan je een BMX-fiets huren en gaan BMXen maar voor ouders denk ik dat de fiets te klein is. Het fietsen op de crossbaan vind ik het leukste om te doen op deze camping. Er zijn twee BMX-routes die je kunt BMXen, de routes op zand en op steen. Je kunt ook met de step op de BMX-baan en je kunt bij de receptie vragen of je kind een BMX fiets mag huren. Het sterrenstrand is zo ingericht dat het een klein binnen-strand is, en er is ook een zwembad. De glijbaan vind ik het leukste om te doen met papa. Bij het sterrenstrand is een springkussen en een schommel en een wipwap en in de buurt is er ook een voetbalveld, waar je kunt voetballen, maar dat heb ik niet gedaan. Er is een wandelroute door het bos die je overdag kunt doen en ook s ’avonds als het donker is, dat is heel spannend, en er is een kabouter-pad voor families en kinderen. Er is een grote speeltuin in de buurt van de receptie. Op de speeltuin is een grote glijbaan maar je moet eerst naar boven klimmen om er te komen. Er is ook een kabelbaan naast de glijbaan. Er is een kleine kinderboerderij met alpaca's en geitjes naast de midgetgolfbaan en naast de kinderboerderij is de pumptrek voor de BMX fiets. Tip: bij de pumptrek moet je staand fietsen, anders wordt het lastig. Naast de pumptrek is de verzameling voor het kinderprogramma, maar dat vond ik niet zo leuk, want ik ging liever fietsen op de crossbaan.quote close
Ken jij deze campings al?

Camping t Hout

Deze camping heeft een geweldig zwembad met waterpark voor alle leeftijden. Camping t Hout ligt in Friesland en is een familiecamping met mooie huuraccommodaties, grote kampeervelden, een indoorspeeltuin en heel veel plezier. Kijk maar zelf…Camping De Twee Bruggen

Zoek jij een fijne 5-sterren camping in het oosten van Nederland? Camping De Twee Bruggen is een mooie camping met binnenzwembad en buitenzwembad. Hier kun je kamperen met privé sanitair of genieten van het gloednieuwe sanitair gebouw met regen-douche. Wij bezochten deze camping in de zomer en hebben heel veel foto’s gemaakt. Kijk maar!Camping Vreehorst

Kamperen in Winterswijk en vlak bij Obelink? Wij bezochten Camping Vreehorst met het hele gezin. Als jij een familiecamping zoekt met een zwembad en leuke speeltuin - dan ben jij hier aan het goede adres. Lees hoe het ons is bevallen en bekijk de foto’s!Camping Ackersate

Dit is een gezellige camping op de Veluwe! Camping Ackersate is een goed verzorgd park met heel veel faciliteiten voor kinderen en een leuk zwembad. Plus: op deze camping kom je ook wat oudere kinderen tegen. Op 1,5 km van het park ligt ook nog eens recreatieplas Zeumeren. Dus zoek jij een camping voor je vakantie met kids tot 16 jaar? Kijk dan ook eens hier!Camping met zwembad

Kamperen met kinderen: daar hoort zwemmen natuurlijk ook bij. En omdat het niet altijd mooi weer is in ons eigen land, hebben wij alle campings met verwarmd binnenzwembad voor jullie verzamelt. Bekijk ons vernieuwde overzicht online!
Campings in Nederland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links