Camping en kamperen met kinderen


Natuurcampings in Nederland

Kamperen in de natuur

Ben jij op zoek naar een leuke natuurcamping in Nederland? Wil jij graag kamperen in unieke natuurgebieden of het bos? En hou jij van ruim opgezette campings middenin het groen? Campingkidz bied een overzicht van de leukste natuurcampings in Nederland. Allemaal prachtig gelegen en stuk voor stuk bijzonder. Beleef een bijzondere vakantie en ga kamperen op een natuurcamping!

We ❤ Natuurcamping

Natuurcampings zijn sinds een aantal jaren weer in trek bij veel gezinnen. Rust, ruimte en veel privacy. Deze campings zijn geen sompige weilanden met primitief wc-hokje, maar steeds vaker fraai aangelegde veldjes in een prachtige omgeving. Het sanitair is vaak eenvoudig, maar netjes en juist omdat er geen of weinig animatie is vermaken de kinderen zich met elkaar. Natuurkampeerterreinen zijn een leuk alternatief voor de grote campings! Dichter bij de natuur kun je niet komen.

We ❤ leuke campings midden in de natuur

Beleef een weekend weg of de zomervakantie in Nederlands mooiste natuurgebieden. Op een natuurcamping geniet je van rust, ruimte en het buiten zijn. Natuur kamperen in een bosrijke omgeving, aan zee, vlak bij een rivier of in de duinen? Natuur en kamperen hoort bij elkaar en het is de moeite waard om deze gezellige campings te bezoeken! Dus: ben jij op zoek naar een leuk kampeerterrein of camping? Kies dan een van deze groene campings! Als je op zoek bent naar een vakantie met veel groen om je heen, bezoek een van de Nederlandse natuurkampeerterreinen!


Natuurcampings in Nederland

Natuurcamping De Lemeler Esch

5 sterren natuurcamping de Lemeler Esch is een super verzorgde camping met ruime veldjes. Deels autovrij en heel kindvriendelijk. Er is een café en restaurant op de camping en de mogelijkheid om privé sanitair te huren. De camping bied een verwarmt buitenzwembad met peuterbadje. De kampeervelden zijn ruim opgezet en sommige beschikken over een speeltoestel of zandbak op het veld! Maar ook het speelbos met waterpomp bied plezier voor grote en kleine kinderen. Er is een speelschuur als slechtweer-speelplaats en ook de knutselactiviteiten zijn binnen. Kom tot rust op deze luxe natuurcamping vlakbij Ommen.

Vrij kamperen in ongerepte natuur

De Wildenberg

Geen wegen, geen paden, geen afgezette kampeervelden, geen auto’s en geen caravans: De Wildenberg is een ongerept stuk schitterende natuur van 10 hectare binnen camping de Flaasbloem. Op De Wildenberg ben je helemaal vrij om de tent op te zetten waar je wilt, in een prachtig stuk ongerepte natuur. Op het terrein van De Wildenberg ontdekken de kinderen een waar speelparadijs met avontuurlijke kabelbanen, een kampvuurplek een waterspeelplaats en nog veel meer. Vlakbij dit terrein kom je uit bij het prachtige recreatiemeer 't Smokkelstrand. Vrij kamperen in ongerepte natuur.

Natuurkampeerterrein De Maasakker

De Maasakker

Natuurkampeerterrein De Maasakker is een fraai gelegen kleine camping (12 plaatsen). Deze duurzaam beheerde camping ligt in de uiterwaarden van de Maas. In de zomer zorgen akkers met mais voor een natuurlijke beschutting. De camping is gericht op tentkampeerders; campers en caravans zijn niet toegestaan. Een elektrische aansluiting is mogelijk en de plaatsen beschikken over picknicktafels. Er is een broodservice en een koffieterras met een fietsoplaadpunt. Modern en schoon sanitair met wasmachine en wasdroger. Gratis wifi op de camping. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Natuurkampeerterrein Thyencamp

Natuurkampeerterrein Thyencamp

Natuurkampeerterrein Thyencamp in Drenthe is een kleine camping met 38 plaatsen. De staanplaatsen liggen beschut tussen de fruitbomen en hebben veelal zicht op het omringende landschap. Gasten mogen het fruit plukken als dit rijp is. Het sanitair is eenvoudig en schoon. Vertier is er te vinden in de moderne recreatieruimte of op de speeltuin. In de nabije omgeving zijn diverse natuurgebieden waar je kunt fietsen en wandelen. ’s Ochtends worden er broodjes voor het ontbijt gebakken. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Natuurcamping Landgoed de Barendonk

Landgoed de Barendonk

Kleine camping (38 plaatsen) ideaal voor rustzoekers. De camping ligt op een particulier landgoed in Beers. De staanplaatsen liggen op open velden. Voor tenten is er een apart veld. De recreatieruimte beschikt over een keuken. Op De Barendonk is altijd wat te beleven! Op het landgoed, de boerderij en in de bossen. Kinderen kunnen skelteren, spelen met zand en water of lekker schommelen. Het sanitair is goed en schoon. Kamperen met respect voor mens en natuur. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Natuurkampeerterrein Landgoed de Hoevens

Landgoed de Hoevens

Natuurkampeerterrein (58 plaatsen) ideaal voor rustzoekers. Op het eeuwenoude landgoed De Hoevens ligt een klein, sfeervol en autovrij natuurkampeerterrein met ruime staanplaatsen, blokhutten en een natuurlijke zwemvijver. Gezinnen genieten hier van het buitenleven én van elkaar. In de prachtige natuur kan er volop gefietst en gewandeld worden. Bij de camping ligt een klein meer waarin je kunt zwemmen, aangrenzend is een zonneweide. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Karaktervolle Groene Campings

Kleinschalige camping

Kamperen in de Nederlandse natuur. Karaktervolle Groene Campings is een verbond van kleinschalige campings (van ca. 40 tot 200 kampeerplaatsen) met aandacht voor de natuur. Karaktervolle Groene Campings bied een selectie van groene campings die midden in de natuur en soms vlag aan het water gelegen zijn en ook hedendaags comfort en schone voorzieningen bieden. Een aantal van deze campings zijn bijzonders kindvriendelijk door hun aanbod van speelvoorzieningen en kindersanitair. De campings van KGC bieden rust en ruimte in een uniek stukje Nederlandse natuur.

Campings van De Groene Koepel

natuurkampeerterreinen

Deze eenvoudige natuurcampings bieden rust en ruimte midden in een schitterende natuurgebied. Voor een weekendje weg of een langere vakantie, deze campings beiden ook voor de kinderen veel vermaakt. Spelen in de bossen, of gps-speurtocht of gezellig ‘s avonds bij het kampvuur zitten. Op de natuurkampeerterreinen geniet je van rust, ruimte en buiten zijn. De kampeerterreinen bevinden zich in de mooiste landschappen. Er zijn 134 erkende natuurkampeerterreinen in Nederland. Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. Op een camping van Natuurmonumenten is iedereen op zijn plek!

Campings van Staatsbosbeheer

Natuur Campings van Staatsbosbeheer

De campings van Staatsbosbeheer liggen midden in de natuur. De campings hebben behalve sanitair en elektriciteit weinig voorzieningen. Enkele hebben een kleine speeltuin, maar die is eigenlijk overbodig, want gespeeld wordt toch in het bos of op de hei. Deze kleinschalige campings bieden rust, maar zeker ook genoeg vertier voor de kinderen. Broodjes afbakken boven het vuur en Marshmallows roosteren, door het bos struinen en het contact met de medekampeerders maken de vakantie zeker geschikt voor families. De 22 natuurkampeerterreinen bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen.


Kamperen op natuurkampeerterreinen in Nederland

Ieder jaar genieten wij weer van enkele weekenden weg met onze caravan. Soms samen met vrienden en soms alleen wij. En vaak boeken wij een van de natuurkampeerterreinen. Met de caravan kunnen wij niet op alle terreinen terecht, en soms is er beperkte plek voor caravans, dat is een nadeel. Met de tent heb je bijna altijd wel een plekje op een groene camping. Bij aankomst op het kampeerterrein is het al genieten! Voor een weekend zetten wij geen luifel op. Pootjes uitdraaien en wij staan. De kinderen verdwijnen al snel in de bossen. Dat is het grote voordeel van een groene camping! Er is heel veel ruimte! Ruimte om te spelen, te ontspannen en te genieten! En omdat wij geen grote plannen hebben tijdens ons kampeerweekend op een natuurcamping is iedereen ontspannen. 'S Avonds aanschuiven bij het kampvuur is altijd genieten! Een korte of lange wandeling door de omgeving is ook altijd lekker, want de groene campings liggen vaak midden in een prachtig stuk Nederlandse natuur! Als je even weg wilt en lekker ontspannen is een natuurcamping een echte aanrader! Pak je kaplaarzen en de fleecetrui en beleef een unieke vakantie in de natuur!


camping strand

Campings aan Zee

camping bos

Campings in het Bos

Camping Veluwe

Campings op de VeluweCamping Drenthe

Campings in Drenthe

Camping Overijssel

Campings in Overijssel

Camping Friesland

Campings in Frieslandkamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in Zeelandfacebook facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram