natuurcamping in Nederland

Natuurcampings in Nederland

Wie zijn kampeervakantie wil doorbrengen op een natuurcamping, vindt in Nederland een gevarieerd aanbod van "groene" campings en natuurcampings. We stellen jullie graag enkele van deze groene campings voor. Want vooral met kinderen zijn deze natuurcampings een heerlijke vakantiebestemming - hier kunnen kinderen de hele dag spelen in de natuur, er zijn kampvuren en water (en modder) om mee te spelen. Van verveling is zeker geen sprake op deze campings midden in de natuur. Ben jij op zoek naar een leuke natuurcamping in Nederland? Wil jij graag kamperen in een uniek natuurgebied of zoek jij een camping in het bos? En hou jij van ruim opgezette campings midden in het groen? Campingkidz biedt een overzicht van de leukste natuurcampings (en aanbieders van natuurcampings) in Nederland. Allemaal prachtig gelegen en stuk voor stuk bijzonder. Beleef een bijzondere vakantie en ga kamperen in het groen!

Kamperen in de natuur

Natuurcampings en kamperen in de natuur zijn de laatste jaren steeds populairder geworden bij gezinnen. Hier heb je rust, ruimte en veel privacy. Deze campings zijn geen modderige weilanden met primitieve toilethokjes, maar steeds mooier aangelegde campings in een prachtige omgeving. Het sanitair is vaak eenvoudig maar netjes en juist doordat er weinig of geen animatie is, hebben de kinderen het gezellig met elkaar. Natuurcampings zijn een leuk alternatief voor de grote campings - dichter bij de natuur dan in een tent kun je niet komen.

Natuurcampings zijn sinds een aantal jaren weer in trek bij veel gezinnen en bieden rust, ruimte en veel privacy. Deze campings zijn geen sompige weilanden met primitief wc-hokje, maar steeds vaker fraai aangelegde veldjes in een prachtige omgeving. Het sanitair is vaak eenvoudig, maar netjes en juist omdat er geen of weinig animatie is vermaken de kinderen zich met elkaar. Natuurkampeerterreinen zijn een leuk alternatief voor de grote campings! Dichter bij de natuur kun je niet komen.

Beleef een weekend weg of de zomervakantie in Nederlands mooiste natuurgebieden. Op een natuurcamping geniet je van rust, ruimte en het buiten zijn. Natuur kamperen in een bosrijke omgeving, aan zee, vlak bij een rivier of in de duinen? Natuur en kamperen hoort bij elkaar en het is de moeite waard om deze gezellige campings te bezoeken! Dus: ben jij op zoek naar een leuk kampeerterrein of camping? Kies dan een van deze groene campings! Als je op zoek bent naar een vakantie met veel groen om je heen, bezoek een van de Nederlandse natuurkampeerterreinen. Hier vind jij onze tips 👇


Natuurcampings in Nederland

Natuurcamping De Lemeler Esch

5 sterren natuurcamping de Lemeler Esch is een super verzorgde camping met ruime veldjes. Deels autovrij en heel kindvriendelijk. Er is een café en restaurant op de camping en de mogelijkheid om privé sanitair te huren. De camping biedt een verwarmt buitenzwembad met peuterbadje. De kampeervelden zijn ruim opgezet en sommige beschikken over een speeltoestel of zandbak op het veld, maar ook het speelbos met waterpomp bieden plezier voor grote en kleine kinderen. Kinderen spelen buiten in de natuur, want lekker buiten ravotten met middelen uit de natuur leveren vaak de mooiste herinneringen op. Er is ook een speelschuur als slechtweer-speelplaats en ook de knutselactiviteiten zijn binnen. Kom tot rust op deze luxe natuurcamping vlakbij Ommen.

Lees ons bericht over de Lemeler Esch

Vrij kamperen in ongerepte natuur

De Wildenberg

Geen wegen, geen paden, geen afgezette kampeervelden, geen auto’s en geen caravans: De Wildenberg is een ongerept stuk schitterende natuur van 10 hectare binnen Camping De Flaasbloem. Op De Wildenberg ben je helemaal vrij om de tent op te zetten waar je wilt, in een prachtig stuk ongerepte natuur. Op het terrein van De Wildenberg ontdekken de kinderen een waar speelparadijs met avontuurlijke kabelbanen, een kampvuurplek een waterspeelplaats en nog veel meer. Auto’s mogen hier net komen en je kampeert midden in de natuur. Vlak bij dit terrein kom je uit bij het prachtige recreatiemeer 't Smokkelstrand. Vrij kamperen in ongerepte natuur. Je kunt ervoor kiezen om met een eigen tent te komen of één van de bijzondere accommodaties te huren.

Bekijk het aanbod van De Wildenberg

Privé kamperen via Campspace

Privé kamperen via Campspace

Wie op zoek is naar een unieke kampeerplek weg van de drukte, kan gaan kamperen op privéterreinen in Nederland. Campspace biedt sinds enkele jaren een bijzonder kampeerconcept. Via Campspace – de Airbnb voor kampeerders – boek je een kampeerplaats of accommodatie bij particulieren. Je kampeert dan op hun terrein en beleeft een kampeervakantie op een heel andere manier. De campings en mogelijkheden zijn net zo verschillend als de aanbieders. Kamperen op een boerderij, kampeerplaatsen aan het water met kano of boot, kampvuur of café - de mogelijkheden voor individueel kamperen zijn eindeloos. Alle kampeerfaciliteiten zijn online te reserveren en vooraf te betalen. Dit zorgt voor duidelijke regels en afspraken en er zijn geen misverstanden. Kampeervakanties buiten de gebaande paden - individueel en dicht bij de natuur.

Bekijk het aanbod van Campspace


Karaktervolle Groene Campings

Kleinschalige camping

Kamperen in de Nederlandse natuur. Karaktervolle Groene Campings is een verbond van kleinschalige campings (van ca. 40 tot 200 kampeerplaatsen) met aandacht voor de natuur. Karaktervolle Groene Campings biedt een selectie van groene campings die midden in de natuur en soms vlag aan het water gelegen zijn en ook hedendaags comfort en schone voorzieningen bieden. Een aantal van deze campings zijn bijzonders kindvriendelijk door hun aanbod van speelvoorzieningen en kindersanitair. De gemoedelijke en ontspannen sfeer, in combinatie met een mooie ligging in de natuur zorgen ervoor dat ook families met kinderen zich hier uitstekend kunnen vermaken. De campings bevinden zich in Nederland en zijn mooi gelegen in de natuur en/of nabij water.

Campings van De Groene Koepel

natuurkampeerterreinen

Deze eenvoudige natuurcampings bieden rust en ruimte midden in een schitterend natuurgebied, maar bieden ook voor families met kinderen veel vermaakt. Kampeer in een knusse boomgaard, aan zee, in het bos, op een uitgestrekt landgoed of binnen de wallen van een fort. Spelen in de bossen, of gps-speurtocht of gezellig ‘s avonds bij het kampvuur zitten. Op verschillende natuurkampeerterreinen mag je vuur maken bij je kampeerplek, of zijn centrale kampvuurplaatsen gemaakt. Geniet van rust, ruimte en buiten zijn. De kampeerterreinen bevinden zich in de mooiste landschappen. Er zijn 144 erkende natuurkampeerterreinen in Nederland. Kamperen op een natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. Op een camping van Stichting De Groene Koepel is iedereen op zijn plek!

Campings van Staatsbosbeheer

Natuur Campings van Staatsbosbeheer

De campings van Staatsbosbeheer liggen midden in de natuur. De campings hebben behalve sanitair en elektriciteit weinig voorzieningen. Enkele hebben een kleine speeltuin, maar die is eigenlijk overbodig, want gespeeld wordt toch in het bos of op de hei. Deze kleinschalige campings bieden rust, maar zeker ook genoeg vertier voor de kinderen. Broodjes afbakken boven het vuur en Marshmallows roosteren, door het bos struinen en het contact met de medekampeerders maken de vakantie zeker geschikt voor families. De 22 natuurkampeerterreinen bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dicht bij het water of in de duinen. Let op: als je gaat kamperen op een van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer heb je een Natuurkampeerkaart nodig.


Kamperen op natuurkampeerterreinen in Nederland

Natuurcampings zijn zo groen als het omringende landschap, vaak onverdeeld en in een ontspannen sfeer. Gewoon feelgood-campings. Ieder jaar genieten wij weer van een weekendje weg op een natuurkampeerterrein in Nederland met onze caravan. Soms samen met vrienden en soms alleen wij. Met de caravan kunnen wij niet op alle terreinen terecht, en soms is er beperkte plek voor caravans, dat is een nadeel. Met de tent heb je bijna altijd wel een plekje op een groene camping. Bij aankomst op het kampeerterrein is het al genieten! Voor een weekend zetten wij geen luifel op. Pootjes uitdraaien en wij staan. De kinderen verdwijnen al snel in de bossen. Dat is het grote voordeel van een groene camping, er is heel veel ruimte. Ruimte om te spelen, te ontspannen en te genieten. En omdat wij geen grote plannen hebben tijdens ons kampeerweekend op een natuurcamping is iedereen ontspannen. Vreemd genoeg voelen zelfs de kinderen zich buitengewoon goed en maken ze snel vrienden op een natuurcamping in Nederland. Samen met andere kinderen struinen ze over het terrein en ontwikkelen ineens vaardigheden die al verdwenen waren. Ze klimmen weer in bomen, hakken stokken voor het kampvuur of maken dingen van de eenvoudigste materialen die ze in de natuur vinden. Het gebrek aan constant plezier stimuleert hun kinderlijke creativiteit weer en zo hoort het ook. Op een natuurcamping kunnen ze nog helemaal kind zijn, hun eigen passies najagen en vooral eindelijk eens loskomen van de constante input die ze tegenwoordig overal krijgen! 's Avonds aanschuiven bij het kampvuur is altijd genieten! Een korte of lange wandeling door de omgeving is ook altijd lekker, want de groene campings liggen vaak midden in een prachtig stuk Nederlandse natuur! Als je even weg wilt en lekker ontspannen is een natuurcamping een echte aanrader! Pak je kaplaarzen en de fleecetrui en beleef een unieke vakantie in de natuur!


Welke natuurcamping in Nederland dis bijzonder leuk voor gezinnen?

Wij genieten vaak van een verblijf op een natuurcamping in Nederland. Campin g De Lemeler Esch is een van onze favoriete campings. Maar ook de campings van Staatsbosbeheer zijn heel leuk. Lees onze tips en vind jou volgende campingvakantie op een natuurcamping in Nederland.
 

Kan ik ook met een caravan kamperen op een natuurcamping?

In Nederland vind je ook met een caravan of camper een plekje op een natuurcamping. Misschien is het aanbod iets beperkter, maar er zijn zeker ook met een caravan of camper genoeg natuurcampings te bezoeken. Hier vind jij onze tips!
 

Zijn de natuurcampings ook in de winter geopend?

Steeds meer natuurcampings zijn ook in de wintermaanden open. Dan geniet je van de rust en ben je lekker buiten. Bekijk de websites van de verschillende aanbieders hier en vind je volgende wintervakantie op een natuurcamping in Nederland.
 

camping strand

Campings aan zee

camping bos

Campings in het bos

Camping Veluwe

Campings op de Veluwe


Camping Drenthe

Campings in Drenthe

Camping Overijssel

Campings in Overijssel

Camping Friesland

Campings in Friesland


kamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in Zeeland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links