Camping en kampern met kinderen

Natuurcampings in Nederland

Kamperen in de natuur

Ben jij op zoek naar een leuke natuurcamping in Nederland? Wil jij graag kamperen in unieke natuurgebieden en hou jij van ruin opgezette campings middenin het groen? Campingkidz bied een overzicht van de leukste natuurcampings in Nederland. Allemaal prachtig gelegen en stuk voor stuk bijzonder. Beleef een bijzondere vakantie en ga kamperen op een natuurcamping!

Natuurcampings zijn sinds een aantal jaren weer in trek bij veel gezinnen. Deze campings zijn geen sompige weilanden met primitief wc-hokje, maar steeds vaker fraai aangelegde veldjes in een prachtige omgeving. Het sanitair is vaak eenvoudig, maar netjes en juist omdat er geen of weinig animatie is vermaken de kinderen zich met elkaar. Natuurkampeerterreinen zijn een leuk alternatief voor de grote campings! Dichter bij de natuur kun je niet komen.

Beleef een weekend weg of de zomervakantie in Nederlands mooiste natuurgebieden. Op een natuurcamping geniet je van rust, ruimte en het buiten zijn. Natuur kamperen in een bosrijke omgeving, aan zee, vlak bij een rivier of in de duinen? Natuur en kamperen hoort bij elkaar en het is de moeite waard om deze gezellige campings te bezoeken! Dus: ben jij op zoek naar een leuk kampeerterrein of camping? Kies dan een van deze groene campings! Als je op zoek bent naar een vakantie met veel groen om je heen, bezoek een van de Nederlandse natuurkampeerterreinen!


Leuke campings midden in de natuur

Natuurcamping De Lemeler Esch


Natuurcampings in Nederland

5 sterren camping de Lemeler Esch is een super verzorgde camping met ruime veldjes. Deels autovrij en heel kindvriendelijk. Er is een café en restaurant op de camping en de mogelijkheid om privé sanitair te huren. De camping bied een verwarmt buitenzwembad met peuterbadje. De kampeervelden zijn ruim opgezet en sommige beschikken over een speeltoestel of zandbak op het veld! Maar ook het speelbos met waterpomp bied plezier voor grote en kleine kinderen. Er is een speelschuur als slechtweer-speelplaats en ook de knutselactiviteiten zijn binnen. De camping bied een geweldig animatieprogramma en ligt in een schitterende omgeving! Kom tot rust op deze luxe natuurcamping vlakbij Ommen.

Campings van Natuurmonumenten


natuurkampeerterreinen

Deze bijzondere Campings bieden rust en ruimte midden in een schitterende natuurgebied. Ontsnappen aan de hectiek van de dag? Ontspannen en genieten op deze kleinschalige campings. Voor een weekendje weg of een langere vakantie, deze campings beiden ook voor de kinderen veel vermaakt. Spelen in de bossen, of gps-speurtocht of gezellig ‘s avonds bij het kampvuur zitten. Op een camping van Natuurmonumenten is iedereen op zijn plek!

Campings van Staatsbosbeheer


Campings van Staatsbosbeheer

De campings van Staatsbosbeheer liggen midden in de natuur. De campings hebben behalve sanitair en elektriciteit weinig voorzieningen. Enkele hebben een kleine speeltuin, maar die is eigenlijk overbodig, want gespeeld wordt toch in het bos of op de hei. En het allerleukste zijn de vuurplekken die op vele van deze campings beschikbaar zijn voor iedere gast. Deze kleine campings bieden rust voor de volwassenen, maar zeker ook genoeg vertier voor de kinderen. Broodjes afbakken boven het vuur en Marshmallows roosteren, door het bos struinen en het contact met de medekampeerders maken de vakantie zeker geschikt voor families.

Kamperen op natuurkampeerterreinen in Nederland

Ieder jaar genieten wij weer van enkele weekenden weg met onze caravan. Soms samen met vrienden en soms alleen wij. En vaak boeken wij een van de natuurkampeerterreinen. Met de caravan kunnen wij niet op alle terreinen terecht, en soms is er beperkte plek voor caravans, dat is een nadeel. Met de tent heb je bijna altijd wel een plekje op een groene camping. Bij aankomst op het kampeerterrein is het al genieten! Voor een weekend zetten wij geen luifel op. Pootjes uitdraaien en wij staan. De kinderen verdwijnen al snel in de bossen. Dat is het grote voordeel van een groene camping! Er is heel veel ruimte! Ruimte om te spelen, te ontspannen en te genieten! En omdat wij geen grote plannen hebben tijdens ons kampeerweekend op een natuurcamping is iedereen ontspannen. 'S Avonds aanschuiven bij het kampvuur is altijd genieten! Een korte of lange wandeling door de omgeving is ook altijd lekker, want de groene campings liggen vaak midden in een prachtig stuk Nederlandse natuur! Als je even weg wilt en lekker ontspannen is een natuurcamping een echte aanrader! Pak je kaplaarzen en de fleecetrui en beleef een unieke vakantie in de natuur!


Karaktervolle Groene Campings

Comfortabel kamperen in de Nederlandse natuur. Karaktervolle Groene Campings is een verbond van kleinschalige natuurcampings. Zij bieden een selectie van groene campings die midden in de natuur en soms vlag aan het water gelegen zijn en ook hedendaags comfort bieden. Een aantal van deze campings zijn bijzonders kindvriendelijk door hun aanbod van speelvoorzieningen, animatie en kindersanitair. De campings van KGC bieden rust en ruimte in een uniek stukje Nederlandse natuur.
Blog kamperen in Nederland

Blog

inpakken voor je kampeervakantie

Paklijst

Over kamperen met kinderen

Over Campingkidzkamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in Zeelandfacebook facebook google plus google plus