Logo Campingkidz

Groene campings en natuurcampings - Kamperen in unieke natuurgebieden

Kamperen in unieke natuurgebieden. Natuurcampings zijn sinds een aantal jaren weer in trek bij veel gezinnen. Deze campings zijn geen sompige weilanden met primitief wc-hokje, maar steeds vaker fraai aangelegde veldjes in een prachtig natuurgebied. Het sanitair is vaak eenvoudig, maar netjes en juist omdat er geen animatie is vermaken de kinderen zich met elkaar. Natuurkampeerterreinen zijn een leuk alternatief voor de grote campings! Dichter bij de natuur kun je niet komen. Beleef een weekend weg of de zomervakantie in Nederlands mooiste natuurgebieden, het is de moeite waard om deze campings te bezoeken! Ben jij op zoek naar een leuk kampeerterrein, kies dan op onze kaart een van de groene campings. Als je op zoek bent naar een vakantie met rust, ruimte en veel groen om je heen, bezoek dan een van de Nederlandse natuurkampeerterreinen!

Kamperen in de natuur

Natuurcamping De Lemeler Esch

5 sterren camping de Lemeler Esch. Een super verzorgde camping met ruime veldjes. Deels autovrij en heel kindvriendelijk. Er is een café en restaurant op de camping en de mogelijkheid om privé sanitair te huren. De camping bied een verwarmt buitenzwembad met peuterbadje. De kampeervelden zijn ruim opgezet en sommige beschikken over een speeltoestel of zandbak op het veld! Maar ook het speelbos met waterpomp bied plezier voor grote en kleine kinderen. Er is een speelschuur als slechtweer-speelplaats en ook de knutselactiviteiten zijn binnen. De camping bied een geweldig animatieprogramma en ligt in een schitterende omgeving! Kom tot rust op deze luxe natuurcamping vlakbij Ommen.

De Lemeler Esch Natuurcamping

Natuurcamping Eelerberg

Deze prachtige natuurcamping in Overijssel vlakbij Hellendoorn ligt midden in een bosrijk gebied. Het is een oase van rust! Veer afgelegen van de grote wegen en bij het natuurgebied Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt camping Eelerberg! Deze mooie camping heeft juist voor kinderen veel te bieden: activiteiten rondom de natuur, maar ook een zwembad, speelbos en leuke speeltuin zijn aanwezig! Je kunt op de camping fietsen huren en WIFI is gratis! Bezoek ook het gezellige pannenkoekenhuis op de camping! Natuurcamping Eelerberg bied gastvrijheid, gemoedelijkheid en rust!


Natuurcamping de Roos

Deze kindvriendelijke natuurcamping is bijzonder mooi gelegen in een zacht glooiend rivierduinlandschap aan de Overijsselse Vecht. De kampeerplaatsen zijn heel ruim opgezet, op natuurcamping de Roos kun je nog ouderwets kamperen! Er is ruimte voor elkaar en de natuur. De camping kenmerkt zich dan ook door de ontspannen sfeer! Kinderen zullen zich niet gaan vervelen, de directe ligging aan de Overijsselse Vecht, er loop ook een zij-arm over de camping, is als speeltuin perfect! De camping beschikt ook over een natuurvoedingswinkel. Beleef een vakantie midden in de natuur op camping de Roos!


Campings van Natuurmonumenten

Deze bijzondere Campings bieden rust en ruimte midden in een schitterende natuurgebied. Ontsnappen aan de hectiek van de dag? Ontspannen en genieten op deze kleinschalige campings. Voor een weekendje weg of een langere vakantie, deze campings beiden ook voor de kinderen veel vermaakt. Spelen in de bossen, of gps-speurtocht of gezellig ‘s avonds bij het kampvuur zitten. Op een camping van Natuurmonumenten is iedereen op zijn plek!


Campings van Staatsbosbeheer

De campings van Staatsbosbeheer liggen midden in de natuur. De campings hebben behalve sanitair en elektriciteit weinig voorzieningen. Enkele hebben een kleine speeltuin, maar die is eigenlijk overbodig, want gespeeld wordt toch in het bos of op de hei. En het allerleukste zijn de vuurplekken die op vele van deze campings beschikbaar zijn voor iedere gast. Deze kleine campings bieden rust voor de volwassenen, maar zeker ook genoeg vertier voor de kinderen. Broodjes afbakken boven het vuur en Marshmallows roosteren, door het bos struinen en het contact met de medekampeerders maken de vakantie zeker geschikt voor families.


Karaktervolle Groene Campings

Comfortabel kamperen in de Nederlandse natuur. Karaktervolle Groene Campings is een verbond van kleinschalige natuurcampings. Zij bieden een selectie van groene campings die midden in de natuur en soms vlag aan het water gelegen zijn en ook hedendaags comfort bieden. Een aantal van deze campings zijn bijzonders kindvriendelijk door hun aanbod van speelvoorzieningen, animatie en kindersanitair. De campings van KGC bieden rust en ruimte in een uniek stukje Nederlandse natuur.


Kamperen op natuurkampeerterreinen in Nederland

Ieder jaar genieten wij weer van enkele weekenden weg met onze caravan. Soms samen met vrienden en soms alleen wij. En vaak boeken wij een van de natuurkampeerterreinen. Met de caravan kunnen wij niet op alle terreinen terecht, en soms is er beperkte plek voor caravans, dat is een nadeel. Met de tent heb je bijna altijd wel een plekje op een groene camping. Bij aankomst op het kampeerterrein is het al genieten! Voor een weekend zetten wij geen luifel op. Pootjes uitdraaien en wij staan. De kinderen verdwijnen al snel in de bossen. Dat is het grote voordeel van een groene camping! Er is heel veel ruimte! Ruimte om te spelen, te ontspannen en te genieten! En omdat wij geen grote plannen hebben tijdens ons kampeerweekend op een natuurcamping is iedereen ontspannen. 'S Avonds aanschuiven bij het kampvuur is altijd genieten! Een korte of lange wandeling door de omgeving is ook altijd lekker, want de groene campings liggen vaak midden in een prachtig stuk Nederlandse natuur! Als je even weg wilt en lekker ontspannen is een natuurcamping een echte aanrader! Pak je kaplaarzen en de fleecetrui en beleef een unieke vakantie in de natuur!natuurcamping en groen kamperen

OERRR: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten

Buiten spelen en rennen, dat is heerlijk voor kinderen! Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. Aan de hand van de uitdagende kaarten van OERRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken. En ben je op vakantie? Neem dan je OERRR activiteiten mee en ga op ontdekkingsreis!Blog


spelen op de camping

Hier vind je kampeerverhalen, tips, nieuws of leuke filmpjes over het leven op de camping.

Wat neem ik mee?


koffer met stickers

Geen vakantiestress meer, hier vind je tips en een handige paklijst zodat je niets vergeet!

Over Campingkidz


Over Campingkidz

En wie zit er achter Campingkidz? Meer weten over deze site en mij? Even voorstellen...Onze populairste kampeerbestemmingen in Nederland:

kind in speeltuin op de camping

Droompark Campings

op de camping in de tent

Ardoer Campings

meisje aan het strand kamperen

RCN Campings
facebook facebook google plus google plus

© Campingkidz

Leuke campings, handige tips en ideeën en een herkenbare blog. Welkom op Campingkidz! Bent u op zoek naar een kindvriendelijke camping in Nederland? Dan is Campingkidz dé site voor u! Met veel informatie over kamperen met kinderen en tips voor een avontuurlijke vakantie. Geniet al voor vertrek!

info@campingkidz.nl

Disclaimer