Camping Krieghuusbelten

Kamperen op familiecamping Krieghuusbelten

Camping Krieghuusbelten is een echte familiecamping voor het hele gezin. Een veelzijdige camping met heel veel speelmogelijkheden voor alle leeftijden in Raalte. Lees ons bericht over deze leuke kindercamping.


Campings in Overijssel

Kindercamping Nederland


Een camping met heel veel speeltuinen

Eindelijk kamperen op deze leuke familiecamping in Raalte, vlak bij Ommen. Al in 2019 hebben wij deze camping gebokt voor de periode met Hemelvaart - en toen kwam Corona... Ook in 2021 konden wij om persoonlijke omstandigheden Krieghuusbelten niet bezoeken. Super lief dus, dat wij onze boeking nog een jaar mochten opschuiven naar Hemelvaart 2022. Ik was benieuwd of de kinderen, alweer 2 jaar ouder, de camping nog wel leuk zouden vinden - maar dat was helemaal geen probleem. De kinderen vonden het geweldig. En ook wij hebben genoten! Nu kan ik mijn leuke foto’s van deze echte familiecamping met jullie delen 🏕️. Of het een leuke camping is? Lees maar mee!

Familiecamping Krieghuusbelten

Familiecamping Krieghuusbelten

De ingang en receptie

De ingang en receptie

Het is Hemelvaart 2022 en Camping Krieghuusbelten is helemaal volgeboekt. En natuurlijk komt iedereen tegelijk aan op de camping, namelijk woensdag in de namiddag. Maar dat is goed geregeld: terwijl ik naar de receptie loop om ons aan te melden, worden man, kinderen, auto en caravan al naar ons plekje begeleid. Zo ontstaat er geen file voor de slagboom. Trouwens hebben wij geboekt zonder auto op de kampeerplek. Dat beteken, dat wij geacht worden om de auto na aankomst buiten de camping te parkeren. Dat is fijn, want niet alleen onze auto staat straks niet meer op de camping, maar er wordt dan sowieso minder met de auto heen- en weer gereden. Als je liever je auto op je kampeerplaats houdt, kan ook een auto erbij boeken en dan heb je altijd toegang via de slagboom met nummerherkenning. Maar ik dwaal af.

Kampeerveld met speeltuin

Kampeerveld met speeltuin

en veel ruimte

... en veel ruimte

Hier sta je ook mooi

Hier sta je ook mooi

En nog een leuke speeltuin

En nog een leuke speeltuin

Kamperen op Krieghuusbelten

Kamperen op Krieghuusbelten

Na een soepel en vriendelijk ontvangst, uitgerust met voldoende saldo op onze douche-kaartjes en een informatiemap met animatieprogramma konden wij de caravan neerzetten op ons plekje. Het zijn ruime kampeerplekken op Camping Krieghuusbelten. Met een goed onderhouden grasmat en altijd een groot speeltoestel op je kampeerveld. Wij stonde heel gezellig op kampeerplek 30B. Dat is niet veer van de grote speeltuin, het zwembad, binnenspeeltuin en de winkel. Een fiets hebben wij niet nodig gehad op de camping. De afstanden zijn goed te lopen. Ook beide sanitair gebouwen waren op loopafstand. Ik zal jullie eerst meer vertellen over de speeltuinen.

De grote speeltuin bij de ingang

De grote speeltuin bij de ingang

Dit klimtoestel was favoriet!

Dit klimtoestel was favoriet!

Interactive speeltoestellen

Interactive speeltoestellen

en een interactieve voetbalkooi

en een interactieve voetbalkooi

Een airtampoline mag natuurlijk niet missen!

Een airtampoline mag natuurlijk niet missen!

Officieel heet de camping „Familievakantiepark Krieghuusbelten“, en ik begrijp nu waarom. Op alle kampeervelden is een grote centrale speeltuin. Ook bij het hoofdgebouw is een leuke speeltuin, een airtrampoline, pannakooi, interactieve speeltoestellen en veel meer te ontdekken. Onze kinderen van 9 en 11 jaar oud hebben veel plezier beleefd of de verschillende speeltuinen. De binnenspeeltuin is niet zo groot, maar bied wel uitkomst bij slecht weer. En er is een gymzaal, waar met slecht weer activiteiten georganiseerd kunnen worden. Hier kan je voetbal spelen of basketbal. Dus ook een dagje regen is geen probleem. Trouwens, mooi weer is natuurlijk het leukst, maar als het heet wordt in de zomer ligt er een leuke vis- en roeivijver met zandstrand en speeltoestellen direct tegenover de ingang van de camping. Hier zijn ook nog eens enkele kampeerplekken rondom het meertje.

Recreatiemeer

Recreatiemeer

Neem je kaplaarzen mee!

Neem je kaplaarzen mee!

Kamperen aan het water met privé sanitair

Kamperen aan het water met privé sanitair

Als je geen eigen caravan of tent hebt kun je ook een mooie safaritent huren. De safaritenten staan op mooie velden gemengd met „gewone“ kampeerplaatsen. Dus je hebt hier ook het gezellige campinggevoel en kinderen maken snel vriendjes. Ook in de buurt van de safaritenten is altijd een mooi speeltoestel of zelfs meerdere. De ruime opzet is ook geschikt om heerlijk te voetballen of badminton te spelen. Kortom - ook zonder eigen kampeermiddel kun je hier een fijne vakantie beleven!

Gezellige safaritenten

Gezellige safaritenten

Safaritent op Krieghuusbelten

Safaritent op Krieghuusbelten

Een accommodatie huren kan ook!

Een accommodatie huren kan ook!

Krieghuusbelten is een echte familiecamping. Hier komen families met 3 generaties kamperen, maar wij voelden ons altijd welkom en niet weggekeken. Onze buren hadden en seizoensplek, en maakten gezellig een praatje met ons. De camping ademt een gemoedelijke sfeer. Super is ook het zwembad. Het is een eenvoudig, maar groot zwembad, waar ik in de ochtend met veel plezier nog baantjes heb getrokken (en dan ontbijten met verse broodjes, lekker!). Het zwembad is groot genoeg om even lekker te zwemmen. Er is een leuk kleuterbad en een toffe glijbaan met lichtjes. Wij hebben echt veel plezier gehad op de glijbaan en in het zwembad. Trouwens kan het dak van het zwembad bij mooi weer open worden geschoven en kun je dan buiten zwemmen. Voor de grote van de camping en ondanks volle bezetting was het altijd goed vol te houden in het zwembad - ook voor ouders.

Het zwembad

Het zwembad

Met peuterbad

Met peuterbad

en grote glijbaan achterin

en grote glijbaan achterin

Camping Krieghuusbelten is een 5-sterren camping en dat merk je aan het sanitair. Ook bij topdrukte was het sanitair schoon. In de ochtend werd het washuis gesloten en grondig schoongemaakt. Maar ook overdag kwam regelmatig iemand schoonmaken. Het toiletgebouw is een echt gebouw, geen container, en dus ook lekker warm. Voor warm water heb je een pasje nodig. Wij hebben voor iedereen een pasje genomen en met z’n allen - 4 personen dus - nog geen 10 Euro gebruikt voor warm water (douchen & afwas) tijdens het lange weekend. Het overgebleven bedrag van de pasjes kregen wij gewoon teruggestort. Over betalen voor douchen is er altijd veel discussie en zelf ben ik er eigenlijk geen voorstander van omdat de kinderen regelmatig de pasjes vergeten in de caravan of in de douche na afloop. Maar er zijn ook voordelen als het douchen betaald is: namelijk geen wachtrij om te douchen. En in het kader van energiebesparing en milieubewustzijn is het goed, om ook op de camping kort te douchen. Op camping Krieghuusbelten hebben wij geen „last“ gehad van betaald douchen. Het systeem werkt prima!

Sanitair op Krieghuusbelten

Sanitair op Krieghuusbelten

Altijd schoon en netjes!

Altijd schoon en netjes!

Spelen, zwemmen, lekker eten - wat is er nog meer te beleven? Animatie natuurlijk! Hemelvaart werden er veel leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In de ochtend is er knutselen voor de jongsten gasten in de Kisclub. In de middag worden er spelletjes georganiseerd en om 17:00 is er Schatertheater. De animatie kwam de kinderen nog even bezoeken en rijd een rondje met een step over alle kampeervelden. Voor oudere kinderen is er in de avond nog een activiteit, zoals discozwemmen of laser gamen en voor families wordt soms een bingoavond georganiseerd in de brasserie.

Schatertheater

Schatertheater

Leuk voor jonge kinderen

Leuk voor jonge kinderen

Trouwens kun je natuurlijk lekker eten op de camping of afhalen bij de snackbar. Wij genoten vaak van een softijs en van de verse broodjes uit de campingwinkel. De winkel is niet erg groot, maar in Heino of in Raalte kun je prima boodschappen doen.

Voor herhaling vatbaar?

Ben jij op zoek naar een echte familiecamping? Dan is Camping Krieghuusbelten aan te bevelen! Het schijnt dat je in de omgeving prachtig kunt fietsen en er zijn ook leuke uitstapjes mogelijk, maar wij zijn helaas de camping niet af geweest - het was gewoon zo lekker rustig met een boek bij de caravan terwijl de kinderen lekker speelden of gingen zwemmen... Wij zullen deze camping gewoon nog een keertje moeten opzoeken voor leuke foto’s van de omgeving 😀!

De binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin

Glijbaan, trampoline en meer

Glijbaan, trampoline en meer

Lekker binnenspelen kan ook!

Lekker binnenspelen kan ook!

Bekijk Camping Krieghuusbelten

Met kinderen op Camping Krieghuusbelten

Fenna (9 jaar) over Camping Krieghuusbelten

quote openKrieghuusbelten vind ik een hele leuke camping, want ze hebben een leuk binnenzwembad met glijbaan en een binnenspeeltuin. Al is het een beetje zoeken naar de binnenspeeltuin, je zult het wel vinden. Binnen in de speeltuin is een blokkenbak. Er is op Krieghuusbelten ook een buitenspeeltuin waar ik elke dag heb gespeeld. Er is een en glijbaan die ronddraait en een schommel voor veel personen. Je kunt ook met de step over de camping steppen. Op elk veld hebben ze een kleine speeltuin en natuurlijk is er ook een sanitair gebouw. Je mag je pasje niet vergeten, anders kun je niet gaan douchen. 😂 Op Krieghuusbelten kun je ook met je tent kamperen. Ik vind dit een leuke camping en ik hoop dat jij het ook een leuke camping vindt. quote close
Ken jij deze campings al?

Camping De Leistert

Een van de favoriete campings in Nederland is Camping De Leistert in Limburg. Een kindercamping met alles erop en eraan: zwembad, speeltuinen, horeca en meer... Wij bezochten deze camping in de herfst 2021: lees ons bericht en bekijk alle foto’s!Camping TerSpegelt

Een van de leukste camping in Nederland is camping TerSpegelt. Wij hebben deze camping zelfs twee keer bezocht. De nieuwste foto’s en ons verhaal lees jij hier…Camping Beerze Bulten

Camping Beerze Bulten is een van de bekendste campings in Nederland en dé kindercamping voor families met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Met waanzinnig veel faciliteiten en nu ook een sportief programma voor de ouders zul je hier ongetwijfeld een geweldige kampeervakantie beleven. Ik bezocht deze camping in juni 2022. Lees maar mee...Camping Lemeler Esch

Kamperen op Natuurcamping De Lemeler Esch. Deze camping is een van onze favorieten voor een ontspannen weekendje weg in eigen land. Een groot deel van de camping is autovrij en kinderen kunnen lekker spelen in de bosjes en op de vele speeltuintjes op het terrein.Camping Ackersate

Dit is een gezellige camping op de Veluwe! Camping Ackersate is een goed verzorgd park met heel veel faciliteiten voor kinderen en een leuk zwembad. Plus: op deze camping kom je ook wat oudere kinderen tegen. Op 1,5 km van het park ligt ook nog eens recreatieplas Zeumeren. Dus zoek jij een camping voor je vakantie met kids tot 16 jaar? Kijk dan ook eens hier!Camping Landal

Wist je dat Landal ook leuke campings heeft? Lees ons bericht van Camping Landal Coldenhove in de meivakantie 2022. Een heerlijke camping, die veel te bieden heeft voor kinderen van de basisschoolleeftijd, maar ook een leuk animatie-programma biedt voor tieners.Camping Vreehorst

Kamperen in Winterswijk en vlak bij Obelink? Wij bezochten Camping Vreehorst met het hele gezin. Als jij een familiecamping zoekt met een zwembad en leuke speeltuin - dan ben jij hier aan het goede adres. Lees hoe het ons is bevallen en bekijk de foto’s!Camping Ommerland

Camping Ommerland - een kindercamping met pony’s. Een pony op je kampeerplek? Dat is mogelijk bij Camping Ommerland en natuurlijk wilden wij hier eens gaan kijken - en dus bezochten wij Camping Ommerland in juni 2022. En wat blijk? Hier is zo veel meer te beleven dan alleen maar pony’s. Ook voor stoere kids en tieners is Ommerland een prachtige camping met heel veel faciliteiten.Camping met zwembad

Kamperen met kinderen: daar hoort zwemmen natuurlijk ook bij. En omdat het niet altijd mooi weer is in ons eigen land, hebben wij alle campings met verwarmd binnenzwembad voor jullie verzamelt. Bekijk ons vernieuwde overzicht online!Camping De Twee Bruggen

Zoek jij een fijne 5-sterren camping in het oosten van Nederland? Camping De Twee Bruggen is een mooie camping met binnenzwembad en buitenzwembad. Hier kun je kamperen met privé sanitair of genieten van het gloednieuwe sanitair gebouw met regen-douche. Wij bezochten deze camping in de zomer en hebben heel veel foto’s gemaakt. Kijk maar!Camping met indoorspeeltuin

Slecht weer is geen probleem op deze campings met binnenspeeltuin! Kies voor een leuke kindercamping in Nederland met indoorspeeltuin en de kinderen vermaken zich ook tijdens een dagje regen. Deze campings zijn leuk voor kinderen van 1 – 10 jaar!
Campings in Nederland