Camping en kamperen met paard


Camping met paard

Kamperen met paard of pony

Paardrijden op vakantie - met je eigen paard of bij een manege. Zoek je een camping met een manege in Nederland? Bij Campingkidz vind je de leukste familiecampings met een manege. Leer paardrijden, verbeter je zelf en maak prachtige buitenritten. Op deze prachtige campings is het mogelijk om de kampeervakantie te combineren met paardrijlessen of zelfs stalling voor je eigen paard. Voor beginners of gevorderden! De leukste campings met paardenstalling en rijlessen.

We ❤️ Paarden

Paardrijden op vakantie is een leuke activiteit, je bent lekker buiten en in beweging met je paard. Geniet van buitenritten in de prachtige natuur. Paardrijden geeft je een gevoel van vrijheid die je niet snel ergens anders ervaart. Niets is leuker dan in galop met je paard het strand overgaan! Of geniet van een ontspannen rit door het bos. Huur een paard en beleef bij voorbeeld de Veluwe tijdens een heerlijke buitenrit.

We ❤️ Camping

Wij hebben een aantal campings voor jullie gevonden waar paardenliefhebbers niets te kort komen. Ga met je eigen tent of caravan kamperen of huur een leuke glamping accommodatie. Je kunt kamperen bij de boer en je eigen paard of pony mag mee! Of ben jij op zoek naar een boerderij met paarden? Soms ligt de manege pal naast je camping! De perfecte combinatie voor jouw vakantie met paard! Kijk en ontdek onze mooie campings voor paardenliefhebbers!


Paardrijden op de camping

Camping de Reeënwissel

Paardrijden op camping de Reeënwissel! De manege van camping de Reeënwissel is een geweldige aanvulling op de overige camping faciliteiten. Je kunt hier lessen volgen, bosritten maken of je eigen paard meenemen. De gediplomeerde instructeurs geven beginners- en gevorderde lessen voor kinderen en volwassenen. Ook je eigen paard kan mee op vakantie. Vanaf de camping rijd je direct het nationaal park in met ca. 175 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes. De camping beschikt verder over een ruime binnenspeeltuin en een heus klauterbos tot 8m hoog en een waterspeeltuin!

Paard op strand camping

Strandcamping 't Noorder Sandt

Zin in een kampeervakantie waar je heerlijk kunt paardrijden? Strandcamping 't Noorder Sandt in Julianadorp biedt uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. Deze camping heeft een mini-manege. Hier kun je vrij rijden, les nemen of als je een ervaren ruiter bent een strandrit maken. Heb je een eigen paard of pony? Dan neem je die toch lekker mee! De minimanege beschikt ook over pensionmogelijkheden. Naast de faciliteiten voor ruiter en paard is deze camping een geschikte familiecamping met binnenzwembad, leuke animatie en horecafaciliteiten. Deze gezellige familiecamping biedt voor ieder wat wils.

Paard kamperen Veluwe camping

Camping de Zandhegge

Naast Camping de Zandhegge ligt Stalhouderij het Zwarte Paard. Hier kun je tijdens je vakantie je eigen paard stallen. Vanaf de stalhouderij kun je van de prachtige ruiter- en menpaden op de Veluwe gebruik maken. De routes zijn in kaart gebracht via een knooppuntenroute netwerk speciaal voor recreatieve menners en ruiters. Ook is er een aansluiting op Veluwetrail en paardenroute. Kinderen kunnen zich op de camping uitstekend vermaken in één van de speeltuinen, het buitenzwembad en in de leuke binnenspeeltuin.

kamperen met paard Veluwe

Camping de Jagerstee

Camping de Jagerstee is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf samen met je paard. Galoppeer over het grootste ruiterpadennetwerk van Nederland, neem deel aan de Eper Paardenvierdaagse, rijd de Veluwe Trail (dagtocht) of breng een bezoek aan één van de vele paardensportevenementen. Camping de Jagerstee ligt aan het begin van een uitgebreid ruiterpadennetwerk. De ruiterpaden zijn duidelijk gemarkeerd, waardoor je niet verdwaalt. Gasten van camping de Jagerstee kunnen hun paarden in de buurt stallen.

camping met paard of pony

Camping Haeghehorst

Op camping Haeghehorst is het mogelijk om je eigen paard of pony mee te nemen. Direct naast De Haeghehorst ligt Sequoia Stables. Vanaf deze manege kun je heerlijke buitenritten maken. Voor de piepjonge ruiters bieden zij een boswandeling met een pony aan. De manege heeft veel te bieden. Zo zijn er verschillende buitenbakken, een binnenbak, diverse paddocks, een stapmolen en een wasplaats met solarium. Maar deze camping bied meer: een binnenbad, kidscorner met trampoline, waterspeeltuin en airtrampoline.

FarmCamps BoeBaDoe met paard

FarmCamps BoeBaDoe

FarmCamps BoeBaDoe is een traditionele melkveehouderij omgetoverd tot een leuke, leerzame en gezellige doe-boerderij. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen en leren over het leven op de boerderij. Bij FarmCamps BoeBaDoe is er op woensdag en zaterdag de mogelijkheid om rijles te volgen bij boerin Floor. Zij is een gediplomeerd instructrice (Centered Riding) en geeft aan zowel onervaren als ervaren ruiters les, kinderen en volwassenen. Je kunt ook kalfjes voeren en dagelijks knuffelen of gewoon lekker spelen in de "leef je uit weide".

kamperen met paard FarmCamps Breehees

FarmCamps Breehees

In Noord-Brabant vind je FarmCamps Breehees. Dit kleine paardenpension ligt vlakbij een groot bos waar je mooie buitenritten kunt maken. Ook kun je gebruik maken van de buitenbak. Boerin Carolien van FarmCamps Breehees is een gediplomeerd instructrice en kan je helpen met je eerste stappen op een pony of het verbeteren van je rijstijl. Iedere ochtend geeft zij (in groepjes) rijles.

FarmCamps Fleur Stables met paard

FarmCamps Fleur Stables

In de kop van Noord-Holland, in de plaats Oudesluis, vind je FarmCamps Fleur Stables, met grote binnen- en buitenbak. Een paardenpension op nog geen 10 km van het strand - dat betekent lange strandritten. Op dit paardenpension wonen 50 paarden en pony's. Bij Fleur Stables is het ook mogelijk om rijles te volgen. De rijles wordt één op één gegeven waardoor de instructrice je veel tips kan geven.

camping FarmCamps Five Star met paard

FarmCamps Five Star

Eigen pony mee! Op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland vind je FarmCamps Five Star. Hier hebben ze een eigen rijbak buiten en het strand op rij afstand. Bij Five Star kun je samen met de wandelpony en je ouders ook een sportieve wandeltocht maken. Een goede manier om de Zeeuwse polders te verkennen terwijl jij lekker op de pony zit. Rijervaring is niet noodzakelijk.Texel paard

Onze tip: Texel met paard

Paardrijden op Texel. Beleef Texel op de rug van je paard. Je kunt je eigen paard of pony gemakkelijk mee nemen op het eiland, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om een paard te huren. In kleine groepjes kun je tochten rijden door de ongerepte natuur van de bossen, duinen en over het strand.

Heb jij geen eigen paard? Manege Elzenhof in De Koog heeft veel mogelijkheden: bosritten, strandritten, een pony aan de hand of rijlessen voor jong en oud. In juli en augustus bied de manege ook avondritten over het strand. Op zondag ochtend word een lange strandrit van 3.5 uur georganiseerd. Je rijdt vanuit de manege door bos en duinen tot aan het strand.

Neem jij je eigen paard mee? Met paard(en) achter de auto hoef je nooit lang te wachten bij de boot. Diervervoer in trailers krijgt voorrang op het overige vakantieverkeer en mag met de eerstvolgende afvaart mee.

Texel bied verschillende campings en accommodaties met paardenstallen. Texel is een echt paardeneiland. Je vindt er volop mogelijkheden voor mooie buitenritten. Lekker draven in de vrije natuur! Door het bos of galopperen over het strand. Op Texel kan het! Het eiland heeft diverse vakantieverblijven, met of zonder weidegang, waar ook jouw paard van harte welkom is. Vind nu je vakantieverblijf waar je jouw paard kunt stallen of waar ter plaatse paarden worden verhuurd.

Campings op TexelNeem je paard mee op vakantie

Neem je paard mee op vakantie!

Zoek je een camping met manege in Nederland? Ardoer biedt je meerdere familiecampings aan met een manege of waar een manege of stalling direct naast ligt.

Ben jij op zoek naar een camping met pony's? Wil jij leren paardrijden tijdens je vakantie? Of neem jij je eigen paard op pony graag mee op vakantie? Een camping met manege bied uitkomst! Geniet tijdens je vakantie van het paardrijden! Paardenmeisjes en paardenliefhebbers vinden op deze prachtige campings stalling, paarden en rijles!

Een manege is een bijzondere aanvulling op alle overigen campingfaciliteiten. Geniet van de paarden en pony's, volg paardrijles en ontdek de nieuwe omgeving samen met je paard! Verbeter jezelf, ontspan samen met je paard of neem springlessen voor beginners of gevorderden. Nederland bied verschillende campings met manege of vlak naast een manege!

Bezoek bij voorbeeld de Veluwe! Drenthe en Gelderland bieden een prachtige omgeving voor je kampeervakantie met paard! Het Drents-Friese Wold of de Veluwe bieden vele honderden kilometer goed bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Bos, hei en weilanden wisselen elkaar af en bieden in elk seizoen een prachtige omgeving! Genieten mag, tijdens een vakantie met paard op een van de paarden- en ponycampings in Nederland!

Neem je paard mee op vakantie!

Pleisterplaats voor trekkers

Pleisterplaats voor trekkers

Ontdek Nederland en ga trekken! Je hoeft natuurlijk niet op vakantie te gaan op één camping. Je kunt ook van camping naar camping trekken met je eigen paard. Wanneer je een lange tocht maakt met je paard kun je op een pleisterplaats even tot rust komen. Een of twee nachtjes logeren en dan verder trekken. Verschillende stallingen bieden de mogelijkheid om een plek voor enkele uren of nachten te huren. Informeer bij de maneges en stalhouderijen!


Ruiterroutes in Nederland

Ruiterroutes in Nederland

Stichting Hippisch Toerisme Nederland bied een geweldig overzicht over ruiterroutes in Nederland! Hier kun je ook papieren karten online bestellen. In alle provincies in Nederland zijn goed verzorgde ruiterpaden te vinden. Op vakantie met paard in Drenthe of de Veluwe, Groningen, Limburg, Noord- of Zuid-Holland? Geniet van de natuur samen met je paard of pony! De Stichting Hippisch Toerisme Nederland behartigt de belangen van de recreatieve ruiter en koetsier en draagt zorg voor het onderhoud van routes zoals de Veluwe Trail.Camping Drenthe

Campings in Drenthe

Camping Overijssel

Campings in Overijssel

Camping Friesland

Campings in Frieslandkamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in Zeeland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links