Logo Campingkidz

Camping met paard - kamperen met paard of pony

Wil jij op vakantie met je eigen paard of paardrijden tijdens je vakantie? Ben jij op zoek naar een camping met pony's en een manege? Of wil jij leren paardrijden? Op deze prachtige campings is het mogelijk om de kampeervakantie te combineren met paardrijlessen of zelfs stalling voor je eigen paard. Voor beginners of gevorderden! De leukste campings met paardenstalling en rijlessen. Paardrijden op vakantie is een leuke activiteit, je bent lekker buiten en in beweging met je paard. Geniet van buitenritten in de prachtige natuur. Paardrijden geeft je een gevoel van vrijheid die je niet snel ergens anders ervaart. Niets is leuker dan in galop met je paard het strand overgaan! Of geniet van een ontspannen rit door het bos. Huur een paard en beleef bij voorbeeld de Veluwe tijdens een heerlijke buitenrit. Wij hebben een aantal campings voor jullie gevonden waar paardenliefhebbers niets te kort komen. Kijk snel op deze mooie campings!

Campingvakantie met paard of pony

De ponys van camping De Boshoek

Kamperen op de Veluwe en heel veel pony’s in de ponyclub! Het kan op camping de Boshoek. Op de ponyclub van De Boshoek vindt u vriendelijke en goed verzorgde pony’s en paarden die gewend zijn aan kinderen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen hier lessen nemen. Ervaren ruiters kunnen ook buitenritten met een paard of pony boeken in de schitterende omgeving aan de rand van de Veluwe. Voor een buitenrit is een instructieles verplicht. Nieuw in 2017: peuter paardrijlessen! Voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar zijn er nu peuterlessen. Leer alles over het verzorgen van een pony en leer ponyrijden! Bezoek deze geweldige camping met hun pony's en paarden!

Ponys op camping de Boshoek

Paardrijden op camping de Reeënwissel

In Drenthe, aan het nationaal park Drents Friese Wold, ligt deze ruime en schone camping. Een gezellige familiecamping waar de kinderen goed worden vermaakt door het animatieteam. Er kunnen paardrijlessen genomen worden. De manege van camping de Reeënwissel is een geweldige aanvulling op de overige camping faciliteiten. Je kunt hier lessen volgen, bosritten maken of je eigen paard meenemen. De gediplomeerde instructeurs geven beginners- en gevorderde lessen voor kinderen en volwassenen. De manege is aangesloten bij de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra). Uw eigen paard kan ook mee op vakantie naar camping de Reeënwissel. Zo kunt u zelf met uw paard ontdekken hoe mooi het rijden is in het Drents-Friese Wold. Vanaf de camping rijdt u direct het nationaal park in met ca. 175 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Naast de camping ligt een openlucht zwembad. De camping beschikt verder over een ruime binnenspeeltuin en een heus klauterbos tot 8m hoog en een waterspeeltuin.

Paardrijden op de camping

Paardrijden op strandcamping 't Noorder Sandt

Zin in een kampeervakantie waar je heerlijk kunt paardrijden? Strandcamping 't Noorder Sandt in Julianadorp biedt uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. Galopperen over het strand, langs het water of door de duinen, het kan bij 't Noorder Sandt. Deze camping heeft een mini-manege, de Sandthapper. Hier kun je vrij rijden, les nemen of als je een ervaren ruiter bent een strandrit maken. De minimum leeftijd om op strandrit te gaan is 10 jaar. Heb je een eigen paard of pony? Dan neem je die toch lekker mee! De minimanege beschikt ook over pensionmogelijkheden. Naast de faciliteiten voor ruiter en paard is deze camping een geschikte familiecamping met binnenzwembad, leuke animatie en horecafaciliteiten. Deze gezellige familiecamping biedt voor ieder wat wils.

Paard op strand

Met paard naar het recreatiepark Noordwijkse Duinen

Vakantiepark Noordwijkse Duinen in Noordwijk ligt vlak bij het strand. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen en een verwarmd buitenbad. Naast wandelend of fietsend kunt u er ook te paard op uit trekken in de duinen en het strand van Noordwijk. Niet ver vanaf vakantiepark Noordwijkse Duinen kan je bij de manage terecht voor een buitenrit te paard of voor paardrijlessen. Hier kunnen in overleg ook paarden gestald worden.

Strandrit in Noordwijk

Paardrijden op camping Goolderheide

Net over de grens, in Belgisch Limburg, ligt Camping Goolderheide. Een prachtige camping met uitgebreide voorzieningen voor kinderen en volwassenen. Trekpleisters op de camping zijn o.a. de drie zwembaden, de recreatieplas met strand, de kinderboerderij en het klauterwoud. Voor ruiters en paard is deze camping een paradijs! De eigenaren zijn zelf dol op paarden en dat is te zien. Ruiters en amazones hebben de mogelijkheid om hun eigen paard mee te nemen. Daarnaast worden op de camping paarden en pony’s verhuurd. De omgeving beschikt over uitstekende ruiterroutes. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen op Camping Goolderheide een paard of pony huren. Gedurende een halve of hele dag kunnen de kinderen knuffelen met een paard, maar ze mogen het paard ook verzorgen, borstelen, eten en drinken geven. Onder deskundige begeleiding maken ze een ritje: een onvergetelijke dag!

Paarden in Limburg

Paardrijden op camping Haeghehorst

Op camping Haeghehorst op de Veluwe is het mogelijk om je eigen paard/pony mee te nemen. Direct naast De Haeghehorst ligt Sequoia Stables. Vanaf deze manege kun je heerlijke buitenritten maken. Maar ook de manege zelf heeft voldoende te bieden. Zo zijn er verschillende buitenbakken, een binnenbak, diverse (overdekte) paddocks, een stapmolen, warmwater wasplaats met solarium en longeermogelijkheden. Je trailer kan hier worden geparkeerd. Maar deze ANWB Top-camping bied nog veel meer: een binnenbad met kleuter-/peuterbad, Gratis WIFI en een kidscorner met trampoline, multifunctioneel sportveld, waterspeeltuin en airtrampoline. Deze camping bied plezier voor de hele familie!

camping met paard of pony

Hoeve Meskenwier

In het Friese Akkrum ligt de 240 jaar oude Boerderij Meskenwier. Deze boerderij bied de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen. En er is veel te beleven in de omgeving: naast toegang tot de Friese meren kan er naar hartenlust gevist, gezwommen of met de kano gevaren worden. Klaar met spetteren? Op de Boerderij is het een feest met alle dieren. In de schuur vind je geitjes, kalfjes en konijntjes. Op het erf vind je de lieve pony die je mag borstelen, mee wandelen en knuffelen. Achter de tenten vind je een speelveld met een reuze wip-wap, zandbak, waterpomp en trampoline voor uren speel plezier! Ook worden huifkartochten aangeboden. Ga lekker zitten en laat je door paard of trekker en wagen vervoeren langs de mooiste plekjes. Boek dus snel je kant en klaar opgezette tent op deze fraaie boerderij!


De Lange Weide

Neem je paard of pony mee op vakantie! Op Boerderij De Lange Weide in Dwingeloo (Drenthe) geen probleem! En naast de faciliteiten voor ruiters en paard is er veel meer te beleven: ezels, kalkoenen, wandelen met geiten, een big en een mini varkentje, vele katjes en konijntjes om mee te knuffelen. Naast de kleinere dieren zijn er speciaal op De Lange Weide paarden en pony's die een eigen plek hebben in de grasweide. Een paar keer in de week zijn er "paardenmeisjes" om met de liefhebbers een ritje te maken. Verder mag je (in overleg) de paarden helpen borstelen en verzorgen. Naast de vele dieren zijn er skelters, is er een trampoline en een hele bijzondere speelruimte, namelijk het "Boeren Spetterpret"; dat is lekker spelen met zand en een waterpomp om je eigen zandboerderij te bouwen.


Hoeve Draafsel

Ook op Hoeve Draafsel mag je je eigen paard of pony mee nemen op vakantie! Huur een van de mooie BoerenBed tenten en geniet mee van het boeren leven. Hoeve Draafsel ligt in Lochem, Gelderland en is een melkveehouderij met enkele Tenten aan het water. Fietsen, wandelen en kanoën, het kan op deze mooie plek midden in de natuur. Of plonsen in de "privé" rivier en geniet van het buitenleven!


Kamperen met paard

Een manege is een bijzondere aanvulling op alle campingfaciliteiten. Jong en oud genieten van de paarden en pony's, kunnen lessen volgen, van buitenritten genieten en voldoende tijd doorbrengen met de prachtige paarden en pony's van de camping of natuurlijk genieten van je eigen paard. Verbeter jezelf, ontspan samen met je paard of neem springlessen voor beginners of gevorderden. Drenthe of de Veluwe bieden een prachtige omgeving voor je kampeervakantie met paard! Het Drents-Friese Wold of de unieke Veluwe bieden vele honderden kilometer goed bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Bos, hei en weilanden wisselen elkaar af en bieden in elk seizoen een prachtige omgeving! Genieten mag, tijdens een vakantie met paard op een van de paarden- en ponycampings in Nederland!paard op vakantie camping

Ruiterroutes in Nederland

Stichting Hippisch Toerisme Nederland bied een geweldig overzicht over ruiterroutes in Nederland! Hier kun je ook papieren karten online bestellen. In alle provincies in Nederland zijn goed verzorgde ruiterpaden te vinden. Op vakantie met paard in Drenthe of de Veluwe, Groningen, Limburg, Noord- of Zuid-Holland? Geniet van de natuur samen met je paard of pony!Blog


spelen op de camping

Hier vind je kampeerverhalen, tips, nieuws of leuke filmpjes over het leven op de camping.

Wat neem ik mee?


koffer met stickers

Geen vakantiestress meer, hier vind je tips en een handige paklijst zodat je niets vergeet!

Over Campingkidz


Over Campingkidz

En wie zit er achter Campingkidz? Meer weten over deze site en mij? Even voorstellen...Onze populairste kampeerbestemmingen in Nederland:

kind in speeltuin op de camping

Droompark Campings

op de camping in de tent

Ardoer Campings

meisje aan het strand kamperen

RCN Campings
facebook facebook google plus google plus