Camping en kampern met kinderen

Camping met paard - kamperen met paard of pony


Jouw campingvakantie met paard of pony!

Wil jij op vakantie met je eigen paard of paardrijden tijdens je vakantie? Ben jij op zoek naar een camping met pony's en een manege? Of wil jij leren paardrijden? Op deze prachtige campings is het mogelijk om de kampeervakantie te combineren met paardrijlessen of zelfs stalling voor je eigen paard. Voor beginners of gevorderden! De leukste campings met paardenstalling en rijlessen.

Paardrijden op vakantie is een leuke activiteit, je bent lekker buiten en in beweging met je paard. Geniet van buitenritten in de prachtige natuur. Paardrijden geeft je een gevoel van vrijheid die je niet snel ergens anders ervaart. Niets is leuker dan in galop met je paard het strand overgaan! Of geniet van een ontspannen rit door het bos. Huur een paard en beleef bij voorbeeld de Veluwe tijdens een heerlijke buitenrit.

Wij hebben een aantal campings voor jullie gevonden waar paardenliefhebbers niets te kort komen. Ga met je eigen tent of caravan kamperen of huur een leuke glamping accommodatie. Je kunt kamperen bij de boer en je eigen paard of pony mag mee! Of ben jij op zoek naar een boerderij met paarden? Soms ligt de manege pal naast je camping! De perfecte combinatie voor jouw vakantie met paard! Kijk en ontdek onze mooie campings voor paardenliefhebbers!

Bezoek de ponys van camping De Boshoek


Ponys op camping de Boshoek

Kamperen op de Veluwe en heel veel pony’s in de ponyclub! Het kan op camping de Boshoek. Bij de ponyclub van De Boshoek vind je vriendelijke en goed verzorgde pony’s en paarden die gewend zijn aan kinderen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen hier lessen nemen en deelnemen aan de bosritten. Eerst de pony poetsen en opzadelen en dan deelnemen aan de ponyrijles. De lessen vinden plaats onder deskundige begeleiding. Special voor je peuter: peuter paardrijlessen! Voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar zijn er peuterlessen. Leer alles over het verzorgen van een pony en leer pony rijden! Ervaren ruiters kunnen ook buitenritten met een paard of pony boeken in de schitterende omgeving aan de rand van de Veluwe. De Veluwe is een prachtige omgeving voor een bosrit. Voor een buitenrit is een instructieles verplicht. Bezoek deze geweldige camping met hun pony's en paarden!

Paardrijden op camping De Reeënwissel


Paardrijden op de camping

Paardrijden op camping De Reeënwissel! In Drenthe, aan het nationaal park Drents Friese Wold, ligt deze gezellige familiecamping waar de kinderen goed worden vermaakt door het animatieteam. Er kunnen paardrijlessen genomen worden. De manege van camping de Reeënwissel is een geweldige aanvulling op de overige camping faciliteiten. Je kunt hier lessen volgen, bosritten maken of je eigen paard meenemen. De gediplomeerde instructeurs geven beginners- en gevorderde lessen voor kinderen en volwassenen. Ook je eigen paard kan mee op vakantie naar camping de Reeënwissel. Ontdek met je paard hoe mooi het rijden is in het Drents-Friese Wold. Vanaf de camping rijd je direct het nationaal park in met ca. 175 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Naast de camping ligt een openlucht zwembad. De camping beschikt verder over een ruime binnenspeeltuin en een heus klauterbos tot 8m hoog en een waterspeeltuin!

Paardrijden op strandcamping 't Noorder Sandt


Paard op strand

Zin in een kampeervakantie waar je heerlijk kunt paardrijden? Strandcamping 't Noorder Sandt in Julianadorp biedt uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. Galopperen over het strand, langs het water of door de duinen, het kan bij 't Noorder Sandt. Deze camping heeft een mini-manege, de Sandthapper. Hier kun je vrij rijden, les nemen of als je een ervaren ruiter bent een strandrit maken. De minimum leeftijd om op strandrit te gaan is 10 jaar. Heb je een eigen paard of pony? Dan neem je die toch lekker mee! De minimanege beschikt ook over pensionmogelijkheden. Naast de faciliteiten voor ruiter en paard is deze camping een geschikte familiecamping met binnenzwembad, leuke animatie en horecafaciliteiten. Deze gezellige familiecamping biedt voor ieder wat wils. Camping 't Noorder Sandt: Vakantieplezier voor mens en dier!

Met paard naar het Recreatiepark Noordwijkse Duinen


kamperen met paard an strand

Vakantiepark Noordwijkse Duinen in Noordwijk ligt vlak bij het strand. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen en een verwarmd buitenbad. Naast wandelend of fietsend kunt u er ook te paard op uit trekken in de duinen en het strand van Noordwijk. Niet ver vanaf vakantiepark Noordwijkse Duinen kan je bij de manage terecht voor een buitenrit te paard of voor paardrijlessen. Hier kunnen in overleg ook paarden gestald worden. Geniet van duin- en strandritten het hele jaar door! Voorwaarde voor een strandrit is wel dat men moet kunnen stappen, draven en galopperen en zijn paard onder controle kunnen houden. Ook dagtochten van van Noordwijk richting Zandvoort zijn mogelijk!

Paardrijden op camping Goolderheide


Ponycamp

In Belgisch Limburg ligt Camping Goolderheide. Een prachtige camping met uitgebreide voorzieningen voor kinderen en volwassenen. Trekpleisters op de camping zijn o.a. de drie zwembaden, de recreatieplas met strand, de kinderboerderij en het klauterwoud. Voor ruiters en paard is deze camping een paradijs! Ruiters en amazones hebben de mogelijkheid om hun eigen paard mee te nemen. Daarnaast worden op de camping paarden en pony’s verhuurd. De omgeving beschikt over uitstekende ruiterroutes. Kinderen kunnen op Camping Goolderheide een paard of pony huren. Gedurende een halve of hele dag kunnen de kinderen knuffelen met een paard, verzorgen, eten en drinken geven. Onder deskundige begeleiding maken ze een ritje: een onvergetelijke dag!

Eigen paard mee op camping Haeghehorst


camping met paard of pony

Op camping Haeghehorst is het mogelijk om je eigen paard of pony mee te nemen. Direct naast De Haeghehorst ligt Sequoia Stables. Vanaf deze manege kun je heerlijke buitenritten maken. Voor de piepjonge ruiters bieden zij een boswandeling met een pony aan. Onder begeleiding van de ouders kunnen kinderen op een pony een leuke wandeling maken. Ook de manege zelf heeft voldoende te bieden. Zo zijn er verschillende buitenbakken, een binnenbak, diverse paddocks, een stapmolen en een wasplaats met solarium. Maar deze ANWB Top-camping bied nog veel meer: een binnenbad met kleuter-/peuterbad, Gratis WIFI en een kidscorner met trampoline, multifunctioneel sportveld, waterspeeltuin en airtrampoline. Deze camping bied plezier voor de hele familie!

Boerencamping Hoeve Meskenwier


Ponys kamperen bij de boer

In het Friese Akkrum ligt de 240 jaar oude Boerderij Meskenwier. Deze boerderij bied de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen. En er is veel te beleven in de omgeving: naast toegang tot de Friese meren kan er naar hartenlust gevist, gezwommen of met de kano gevaren worden. Klaar met spetteren? Op de Boerderij is het een feest met alle dieren. In de schuur vind je geitjes, kalfjes en konijntjes. Op het erf vind je de lieve pony die je mag borstelen, mee wandelen en knuffelen. Achter de tenten vind je een speelveld met een reuze wip-wap, zandbak, waterpomp en trampoline voor uren speel plezier! Ook worden huifkartochten aangeboden. Ga lekker zitten en laat je door paard of trekker en wagen vervoeren langs de mooiste plekjes. Boek dus snel je kant en klaar opgezette tent op deze fraaie boerderij!

Ponys op camping De Lange Weide


Parden op camping

Neem je paard of pony mee op vakantie! Op Boerderij De Lange Weide in Dwingeloo (Drenthe) geen probleem! En naast de faciliteiten voor ruiters en paard is er veel meer te beleven: ezels, kalkoenen, wandelen met geiten, een big en een mini varkentje, vele katjes en konijntjes om mee te knuffelen. Naast de kleinere dieren zijn er speciaal op De Lange Weide paarden en pony's die een eigen plek hebben in de grasweide. Een paar keer in de week zijn er "paardenmeisjes" om met de liefhebbers een ritje te maken. Verder mag je (in overleg) de paarden helpen borstelen en verzorgen. Naast de vele dieren zijn er skelters, is er een trampoline en een hele bijzondere speelruimte, namelijk het "Boeren Spetterpret"; dat is lekker spelen met zand en een waterpomp om je eigen zandboerderij te bouwen.

Eigen paard op Hoeve Draafsel


eigen paard mee

Ook bij Hoeve Draafsel, een melkveehouderij in Gelderland, mag je je eigen paard of pony mee nemen op vakantie! Je huurt een paardenbox inclusieve ruw- en krachtvoer en weidegang ter gelijke tijd met het huren van je mooie BoerenBed tent.Geniet mee van het boeren leven. Hoeve Draafsel ligt in Lochem, Gelderland en is een melkveehouderij met enkele Tenten aan het water. Fietsen, wandelen en kanoën, het kan op deze mooie plek midden in de natuur. Op de boerderij leeft pony Black Beauty, maar ook schapen, kippen en konijnen. In oktober is er een slipjacht met paarden en honden over het terrein van Hoeve Draafsel! Bezoek deze bijzondere boerderij met zijn dieren en geniet van het buitenleven!

Camping Zandhegge


Paard kamperen Veluwe

Naast Camping de Zandhegge ligt Stalhouderij het Zwarte Paard. Hier kun je tijdens je vakantie je eigen paard stallen. Vanaf de stalhouderij kun je van de prachtige ruiter- en menpaden op de Veluwe gebruik maken. De routes zijn in kaart gebracht via een knooppuntenroute netwerk speciaal voor recreatieve menners en ruiters. Ook is er een aansluiting op Veluwetrail en paardenroute. Voor een gemoedelijke sfeer, ontspanning, rust en leuke animatie kom je naar Camping De Zandhegge in Emst. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken in één van de speeltuinen, het buiten zwembad en in de leuke binnenspeeltuin.

Camping de Jagerstee


kamperen met paard

Camping de Jagerstee is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf samen met je paard. Galoppeer over het grootste ruiterpadennetwerk van Nederland, neem deel aan de Eper Paardenvierdaagse, rijd de Veluwe Trail (dagtocht) of breng een bezoek aan één van de vele paardensportevenementen bij het Nationaal Hippisch Centrum. Camping de Jagerstee ligt aan het begin van een uitgebreid ruiterpadennetwerk. De ruiterpaden zijn duidelijk gemarkeerd, waardoor je niet verdwaalt. Gasten van camping de Jagerstee kunnen hun paarden gerust meenemen en in de buurt stallen. Informeer bij de camping voor de stallingsmogelijkheden.

Boerencamping Van der Linde


Texel met paard

Stoeterij van der Linde bied de mogelijkheid om je eigen paard te stallen op Texel. Naast de stoeterij ligt de gezellige boeren camping Sumatra. Tussen het Krimbos en de Eierlandse Duinen in de Cocksdorp ligt de rustige boeren camping op het terrein van de paardenboer. De stoeterij bied tevens de mogelijkheid om een paard te lenen. Door beginners en ervaren ruiters kunnen bos en strandritten geboekt worden. Voor de jongsten gasten kan een pony aan de hand gehuurd worden. Natuurlijk bied de omgeving bied eindeloos mogelijkheden voor bos en strandritten. Beleef een camping vakantie op Texel met je paard!Texel paard

Onze tip: Texel met paard

Paardrijden op Texel. Beleef Texel op de rug van je paard. Je kunt je eigen paard of pony gemakkelijk mee nemen op het eiland, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om een paard te huren. In kleine groepjes kun je tochten rijden door de ongerepte natuur van de bossen, duinen en over het strand.

Heb jij geen eigen paard? Manege Elzenhof in De Koog heeft veel mogelijkheden: bosritten, strandritten, een pony aan de hand of rijlessen voor jong en oud. In juli en augustus bied de manege ook avondritten over het strand. Op zondag ochtend word een lange strandrit van 3.5 uur georganiseerd. Je rijdt vanuit de manege door bos en duinen tot aan het strand.

Neem jij je eigen paard mee? Met paard(en) achter de auto hoef je nooit lang te wachten bij de boot. Diervervoer in trailers krijgt voorrang op het overige vakantieverkeer en mag met de eerstvolgende afvaart mee.

Texel bied verschillende campings met paardenboxen, bij voorbeeld Boerencamping/Stoeterij Van der Linde. Deze boerencamping ligt naast de stoeterij van de familie Van der Linde in De Cocksdorp. Er is pensionstalling aanwezig. Daarnaast worden er ritten door het Krimbos georganiseerd en strandritten voor gevorderden. Voor de kinderen is het mogelijk om met een pony aan de hand een korte bosrit te maken.

Campings op TexelNeem je paard mee op vakantie

Neem je paard mee op vakantie!

Zoek je een camping met manege in Nederland? Ardoer biedt je meerdere familiecampings aan met een manege of waar een manege of stalling direct naast ligt.

Ben jij op zoek naar een camping met pony's? Wil jij leren paardrijden tijdens je vakantie? Of neem jij je eigen paard op pony graag mee op vakantie? Een camping met manege bied uitkomst! Geniet tijdens je vakantie van het paardrijden! Paardenmeisjes en paardenliefhebbers vinden op deze prachtige campings stalling, paarden en rijles!

Een manege is een bijzondere aanvulling op alle overigen campingfaciliteiten. Geniet van de paarden en pony's, volg paardrijles en ontdek de nieuwe omgeving samen met je paard! Verbeter jezelf, ontspan samen met je paard of neem springlessen voor beginners of gevorderden. Nederland bied verschillende campings met manege of vlak naast een manege!

Bezoek bij voorbeeld de Veluwe! Drenthe en Gelderland bieden een prachtige omgeving voor je kampeervakantie met paard! Het Drents-Friese Wold of de Veluwe bieden vele honderden kilometer goed bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Bos, hei en weilanden wisselen elkaar af en bieden in elk seizoen een prachtige omgeving! Genieten mag, tijdens een vakantie met paard op een van de paarden- en ponycampings in Nederland!

Neem je paard mee op vakantie!

Pleisterplaats voor trekkers

Pleisterplaats voor trekkers

Ontdek Nederland en ga trekken! Je hoeft natuurlijk niet op vakantie te gaan op één camping. Je kunt ook van camping naar camping trekken met je eigen paard. Wanneer je een lange tocht maakt met je paard kun je op een pleisterplaats even tot rust komen. Een of twee nachtjes logeren en dan verder trekken. Verschillende stallingen bieden de mogelijkheid om een plek voor enkele uren of nachten te huren. Informeer bij de maneges en stalhouderijen!


Ruiterroutes in Nederland

Ruiterroutes in Nederland

Stichting Hippisch Toerisme Nederland bied een geweldig overzicht over ruiterroutes in Nederland! Hier kun je ook papieren karten online bestellen. In alle provincies in Nederland zijn goed verzorgde ruiterpaden te vinden. Op vakantie met paard in Drenthe of de Veluwe, Groningen, Limburg, Noord- of Zuid-Holland? Geniet van de natuur samen met je paard of pony! De Stichting Hippisch Toerisme Nederland behartigt de belangen van de recreatieve ruiter en koetsier en draagt zorg voor het onderhoud van routes zoals de Veluwe Trail.kamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in ZeelandBlog kamperen in Nederland

Blog

inpakken voor je kampeervakantie

Paklijst

Over kamperen met kinderen

Over Campingkidzfacebook facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram