Camping met paard;

Camping met paard in Nederland

Kamperen met paard of pony

Camping met paarden! Wil jij graag paardrijden tijdens je campingvakantie? Zoek jij een camping in Nederland met een manege? Op deze campings met paard of lieve pony’s kunnen paardenliefhebbers hun hart ophalen. Bij Campingkidz vind je de leukste familiecampings met een manege. Hier leer je paardrijden, verbeter je skills en maak je prachtige buitenritten. En natuurlijk ontmoet je andere paardenliefhebbers en geniet je van gezellige dagen op de camping. Want je kunt hier niet alleen paardrijden… Ga lekker zwemmen in het zwembad of spelen op de speeltuinen. Kamperen met paard is mogelijk oor alle leeftijden- zelfs al vanaf 4 jaar. En de jongsten gasten mogen een ponywandeling maken of knuffelen met de pony’s. Op deze prachtige campings is het mogelijk om de kampeervakantie te combineren met paardrijlessen of zelfs stalling voor je eigen paard. Voor beginners of gevorderden! De leukste campings met paardenstalling en rijlessen.

Camping met manege

Paardrijden op vakantie is een leuke activiteit, je bent lekker buiten en in beweging met je paard. Kinderen van alle leeftijden zijn dol op een paardenvakantie en een camping met ponyrijden. Tieners kunnen de hele dag zelfstandig op pad en jonge kinderen gaan graag erop uit met een wandelpony. Geniet van buitenritten in de prachtige natuur of verbeter je techniek. Paardrijden geeft je een gevoel van vrijheid die je niet snel ergens anders ervaart. Niets is leuker dan in galop met je paard het strand overgaan! Of geniet van een ontspannen rit door het bos en over de hei – bijvoorbeeld op de Veluwe. Kies een paardencamping voor je volgende campingvakantie in Nederland.

Camping met manege

Campings met manege in Nederland

Wij hebben een aantal campings voor jullie gevonden waar paardenliefhebbers niets te kort komen. Ga met je eigen tent of caravan kamperen of huur een leuke glamping accommodatie. Je kunt kamperen bij de boer en je eigen paard of pony mag mee! Of ben jij op zoek naar een boerderij met paarden? Soms ligt de manege pal naast je camping! De perfecte combinatie voor jouw vakantie met paard! Kijk en ontdek deze mooie campings met paarden!Camping Ommerland Camping met manege

Camping Ommerland

Ommerland is een kindvriendelijke ANWB camping met 4,5 sterren! Het vakantiepark ligt prachtig verscholen, midden in de bossen van het Vechtdal. Kinderen spelen hier graag in het bos, maar ook in de grote speeltuin met air trampoline of in het binnen- of buitenzwembad met waterspeeltuin en waterglijbaan van 22 meter! Honden, paarden en pony’s zijn ook van harte welkom op de camping. Vanaf 4 jaar kun je deelnemen aan tal van leuke pony activiteiten. De camping beschikt over een eigen manege, waar men kunt rijden op één van de pony’s of paarden. Ook zijn er pensionstallen aanwezig, zodat een eigen paard mee kan.

Lees ons bericht over Ommerland

Bezoek de camping-website

paardenvakantie camping samoza

Camping Samoza

Kamperen én paardrijden op de Veluwe, hier is het mogelijk! Camping Samoza beschikt over een manege op de camping. Volg dressuur- of springlessen. Ben je beginnende ruiter? Dan kun je bij de manege privélessen volgen. Verder heeft de manege ook lieve stappony’s, zodat je samen met je (klein)kinderen een stapritje door het bos kunt maken. Het is ook mogelijk je eigen paard of pony mee te nemen op vakantie naar Camping Samoza. Vanaf de manege rijd je direct het bos in en geniet je van oneindige ruiterroutes. Camping Samoza is een echte gezinscamping met veel faciliteiten zoals een gaaf zwembad met glijbanen en een nieuwe binnenspeeltuin!

Bezoek de camping-website

Camping met manege Noorder Sandt

Strandcamping 't Noorder Sandt

Zin in een kampeervakantie waar je heerlijk kunt paardrijden? Strandcamping 't Noorder Sandt in Julianadorp biedt uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. Deze camping heeft een mini-manege. Hier kun je vrij rijden, les nemen of als je een ervaren ruiter bent een strandrit maken. Heb je een eigen paard of pony? Dan neem je die toch lekker mee! De minimanege beschikt ook over pensionmogelijkheden. Naast de faciliteiten voor ruiter en paard is deze camping een geschikte familiecamping met binnenzwembad, leuke animatie en horecafaciliteiten. Deze gezellige familiecamping biedt voor ieder wat wils.

Lees ons bericht over 't Noorder Sandt

Bezoek de camping-website

Recreatiepark Beringerzand

Recreatiepark Beringerzand

Horseback Holidays is gelegen op het terrein van Recreatiepark Beringerzand. Samen met Recreatiepark Beringerzand worden alle faciliteiten geboden, die nodig zijn dat zowel jij als je paard een geweldige paardenvakantie in Limburg zult hebben. Persoonlijke aandacht, gemoedelijkheid en vriendelijkheid staan voorop bij deze familiecamping. Je vindt er een buiten- en binnenzwembad, een binnenspeeltuin, diverse buitenspeeltuinen, een midgetgolfbaan, een fietscrossbaan, familierestaurant en een enthousiast animatieteam.

Bezoek de camping-website

Kamperen met paard in Nederland

Camping de Zandhegge

Naast Camping de Zandhegge ligt Stalhouderij het Zwarte Paard. Hier kun je tijdens je vakantie je eigen paard stallen. Vanaf de stalhouderij kun je van de prachtige ruiter- en menpaden op de Veluwe gebruik maken. De routes zijn in kaart gebracht via een knooppuntenroute netwerk speciaal voor recreatieve menners en ruiters. Ook is er een aansluiting op Veluwetrail en paardenroute. Kinderen kunnen zich op de camping uitstekend vermaken in één van de speeltuinen, het buitenzwembad en in de leuke binnenspeeltuin.

Bezoek de camping-website

FarmCamps BoeBaDoe met paard

BoeBaDoe

FarmCamps BoeBaDoe is een traditionele melkveehouderij omgetoverd tot een leuke, leerzame en gezellige doe-boerderij. Ben je een echte fan van paarden en wil je vaker rijden? Dan kun je meedoen aan de rijlessen die boerin Floor op woensdag en zaterdag geeft. Zij is een gediplomeerd instructrice en geeft aan zowel onervaren als ervaren ruiters les. n de knuffeltipi wonen meerdere cavia’s en konijnen die graag verwend en geknuffeld worden.

Bezoek de camping-website

Camping met paard | Breehees

Breehees

In Noord-Brabant vind je FarmCamps Breehees. Dit kleine paardenpension ligt vlakbij een groot bos waar je mooie buitenritten kunt maken. Ook kun je gebruik maken van de buitenbak. Boerin Carolien is een gediplomeerd paardrij-instructrice en geeft 5 dagen per week les. Zij kan je helpen met je eerste stappen op een pony of het verbeteren van je rijstijl. Op de woensdag en zondag mogen jullie samen met Carolien leuke spelletjes doen met de pony’s.

Bezoek de camping-website

camping FarmCamps Five Star met paard

Five Star

Hier kun je iedere dag helpen met het verzorgen van de 2 mini paardjes en de 2 shetlandpony’s, of samen met boer Jan de dieren voeren. Skelteren, trampoline springen, zandtaartjes maken in de zandbak of spelen in de indoor-speeltuin kan ook. Tijdens je vakantie mag je iedere ochtend meehelpen met het verzorgen en naar de wei brengen van de pony’s. Grote kans dat je dan ook even een ponyritje over de plaats mag doen.

Bezoek de camping-website

Kamperen met paard | Fleur Stables

Fleur Stables

Wil je graag je “eigen” pony tijdens je vakantie? Dat kan op Fleur Stables! Naast elke dag een uurtje zelfstandig rijden, ben je ook verantwoordelijk voor de hele verzorging. Op deze boerderij kun je ontdekken of paardrijden iets voor jou is. In een aantal lessen leer je alles over het verzorgen en berijden van een paard en pony. Heb je zin om een stuk te gaan wandelen met één van de lieve pony’s, ook dat kan hier!

Bezoek de camping-websiteTexel paard

Onze tip: Texel met paard

Paardrijden op Texel. Beleef Texel op de rug van je paard. Je kunt je eigen paard of pony gemakkelijk mee nemen op het eiland, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om een paard te huren. In kleine groepjes kun je tochten rijden door de ongerepte natuur van de bossen, duinen en over het strand.

Heb jij geen eigen paard? Manege Elzenhof in De Koog heeft veel mogelijkheden: bosritten, strandritten, een pony aan de hand of rijlessen voor jong en oud. In juli en augustus bied de manege ook avondritten over het strand. Op zondag ochtend word een lange strandrit van 3.5 uur georganiseerd. Je rijdt vanuit de manege door bos en duinen tot aan het strand.

Neem jij je eigen paard mee? Met paard(en) achter de auto hoef je nooit lang te wachten bij de boot. Diervervoer in trailers krijgt voorrang op het overige vakantieverkeer en mag met de eerstvolgende afvaart mee.

Texel bied verschillende campings en accommodaties met paardenstallen. Texel is een echt paardeneiland. Je vindt er volop mogelijkheden voor mooie buitenritten. Lekker draven in de vrije natuur! Door het bos of galopperen over het strand. Op Texel kan het! Het eiland heeft diverse vakantieverblijven, met of zonder weidegang, waar ook jouw paard van harte welkom is. Vind nu je vakantieverblijf waar je jouw paard kunt stallen of waar ter plaatse paarden worden verhuurd.

Campings op TexelNeem je paard mee op vakantie

Neem je paard mee op vakantie!

Zoek je een camping met manege in Nederland? Ardoer biedt je meerdere familiecampings aan met een manege of waar een manege of stalling direct naast ligt.

Ben jij op zoek naar een camping met pony's? Wil jij leren paardrijden tijdens je vakantie? Of neem jij je eigen paard op pony graag mee op vakantie? Een camping met manege bied uitkomst! Geniet tijdens je vakantie van het paardrijden! Paardenmeisjes en paardenliefhebbers vinden op deze prachtige campings stalling, paarden en rijles!

Een manege is een bijzondere aanvulling op alle overigen campingfaciliteiten. Geniet van de paarden en pony's, volg paardrijles en ontdek de nieuwe omgeving samen met je paard! Verbeter jezelf, ontspan samen met je paard of neem springlessen voor beginners of gevorderden. Nederland bied verschillende campings met manege of vlak naast een manege!

Bezoek bij voorbeeld de Veluwe! Drenthe en Gelderland bieden een prachtige omgeving voor je kampeervakantie met paard! Het Drents-Friese Wold of de Veluwe bieden vele honderden kilometer goed bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Bos, hei en weilanden wisselen elkaar af en bieden in elk seizoen een prachtige omgeving! Genieten mag, tijdens een vakantie met paard op een van de paarden- en ponycampings in Nederland!

Neem je paard mee op vakantie!

Pleisterplaats voor trekkers

Pleisterplaats voor trekkers

Ontdek Nederland en ga trekken! Je hoeft natuurlijk niet op vakantie te gaan op één camping. Je kunt ook van camping naar camping trekken met je eigen paard. Wanneer je een lange tocht maakt met je paard kun je op een pleisterplaats even tot rust komen. Een of twee nachtjes logeren en dan verder trekken. Verschillende stallingen bieden de mogelijkheid om een plek voor enkele uren of nachten te huren. Informeer bij de maneges en stalhouderijen!


Ruiterroutes in Nederland

Ruiterroutes in Nederland

Stichting Hippisch Toerisme Nederland bied een geweldig overzicht over ruiterroutes in Nederland! Hier kun je ook papieren karten online bestellen. In alle provincies in Nederland zijn goed verzorgde ruiterpaden te vinden. Op vakantie met paard in Drenthe of de Veluwe, Groningen, Limburg, Noord- of Zuid-Holland? Geniet van de natuur samen met je paard of pony! De Stichting Hippisch Toerisme Nederland behartigt de belangen van de recreatieve ruiter en koetsier en draagt zorg voor het onderhoud van routes zoals de Veluwe Trail.Camping Drenthe

Campings in Drenthe

Camping Overijssel

Campings in Overijssel

Camping Friesland

Campings in Frieslandkamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in Zeeland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links