Camping en kampern met paard

Camping met paard

Kamperen met paard of pony

Paardrijden op vakantie - met je eigen paard of bij een manege. Zoek je een camping met een manege in Nederland? Bij Campingkidz vind je de leukste familiecampings met een manege. Leer paardrijden, verbeter je zelf en maak prachtige buitenritten. Op deze prachtige campings is het mogelijk om de kampeervakantie te combineren met paardrijlessen of zelfs stalling voor je eigen paard. Voor beginners of gevorderden! De leukste campings met paardenstalling en rijlessen.

We ❤ Paarden

Paardrijden op vakantie is een leuke activiteit, je bent lekker buiten en in beweging met je paard. Geniet van buitenritten in de prachtige natuur. Paardrijden geeft je een gevoel van vrijheid die je niet snel ergens anders ervaart. Niets is leuker dan in galop met je paard het strand overgaan! Of geniet van een ontspannen rit door het bos. Huur een paard en beleef bij voorbeeld de Veluwe tijdens een heerlijke buitenrit.

We ❤ Camping

Wij hebben een aantal campings voor jullie gevonden waar paardenliefhebbers niets te kort komen. Ga met je eigen tent of caravan kamperen of huur een leuke glamping accommodatie. Je kunt kamperen bij de boer en je eigen paard of pony mag mee! Of ben jij op zoek naar een boerderij met paarden? Soms ligt de manege pal naast je camping! De perfecte combinatie voor jouw vakantie met paard! Kijk en ontdek onze mooie campings voor paardenliefhebbers!Camping met Paardenstallen

Camping Goolderheide

Bijzonder aan Camping Goolderheide is dat er stalling is voor paarden van kampeerders. Ook is er een manege in de buurt waar je paarden en pony’s kunt huren. De camping grenst aan de ruiterroute Equidroom, die aansluit op het men- en ruiternetwerk de Limburgse Kempen. Camping Goolderheide ligt vlak over de grens in Belgisch Limburg. Met uitgebreide voorzieningen voor kinderen en volwassenen en volop vermaak is het een levendige familiecamping. Geliefd zijn de drie zwembaden met 2000 m² zwemplezier en wildwaterglijbanen, het strandbad, de kinderboerderij, het klauterwoud en de vele sportterreinen.

Paardrijden op de camping

Camping de Reeënwissel

Paardrijden op camping de Reeënwissel! De manege van camping de Reeënwissel is een geweldige aanvulling op de overige camping faciliteiten. Je kunt hier lessen volgen, bosritten maken of je eigen paard meenemen. De gediplomeerde instructeurs geven beginners- en gevorderde lessen voor kinderen en volwassenen. Ook je eigen paard kan mee op vakantie. Vanaf de camping rijd je direct het nationaal park in met ca. 175 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Naast de camping ligt een openlucht zwembad. De camping beschikt verder over een ruime binnenspeeltuin en een heus klauterbos tot 8m hoog en een waterspeeltuin!

Paard op strand camping

Strandcamping 't Noorder Sandt

Zin in een kampeervakantie waar je heerlijk kunt paardrijden? Strandcamping 't Noorder Sandt in Julianadorp biedt uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. Deze camping heeft een mini-manege. Hier kun je vrij rijden, les nemen of als je een ervaren ruiter bent een strandrit maken. Heb je een eigen paard of pony? Dan neem je die toch lekker mee! De minimanege beschikt ook over pensionmogelijkheden. Naast de faciliteiten voor ruiter en paard is deze camping een geschikte familiecamping met binnenzwembad, leuke animatie en horecafaciliteiten. Deze gezellige familiecamping biedt voor ieder wat wils.

kindvriendelijke camping met paarden

Camping de Paardenwei

De kindvriendelijke camping ligt in een weids landschap bij een paardenmelkerij. Campinggasten kunnen hun eigen paard of pony meenemen. Elke woensdag zijn er pannenkoeken verkrijgbaar, in het hoogseizoen eenmaal in de week verse pizza's. Er is een animatieprogramma gericht op paarden en pony's. Wekelijks is er een rondleiding in de paardenmelkerij en een begeleide natuurspeurtocht in de omgeving. Er zijn een boomhut, een trampoline en een houten paard met gladiatorenkar.

camping met paard of pony

Camping Haeghehorst

Op camping Haeghehorst is het mogelijk om je eigen paard of pony mee te nemen. Direct naast De Haeghehorst ligt Sequoia Stables. Vanaf deze manege kun je heerlijke buitenritten maken. Voor de piepjonge ruiters bieden zij een boswandeling met een pony aan. De manege heeft veel te bieden. Zo zijn er verschillende buitenbakken, een binnenbak, diverse paddocks, een stapmolen en een wasplaats met solarium. Maar deze camping bied meer: een binnenbad, kidscorner met trampoline, waterspeeltuin en airtrampoline.

Paard kamperen Veluwe camping

Camping de Zandhegge

Naast Camping de Zandhegge ligt Stalhouderij het Zwarte Paard. Hier kun je tijdens je vakantie je eigen paard stallen. Vanaf de stalhouderij kun je van de prachtige ruiter- en menpaden op de Veluwe gebruik maken. De routes zijn in kaart gebracht via een knooppuntenroute netwerk speciaal voor recreatieve menners en ruiters. Ook is er een aansluiting op Veluwetrail en paardenroute. Kinderen kunnen zich op de camping uitstekend vermaken in één van de speeltuinen, het buitenzwembad en in de leuke binnenspeeltuin.

kamperen met paard Veluwe

Camping de Jagerstee

Camping de Jagerstee is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf samen met je paard. Galoppeer over het grootste ruiterpadennetwerk van Nederland, neem deel aan de Eper Paardenvierdaagse, rijd de Veluwe Trail (dagtocht) of breng een bezoek aan één van de vele paardensportevenementen bij het Nationaal Hippisch Centrum. Camping de Jagerstee ligt aan het begin van een uitgebreid ruiterpadennetwerk. De ruiterpaden zijn duidelijk gemarkeerd, waardoor je niet verdwaalt. Gasten van camping de Jagerstee kunnen hun paarden gerust meenemen en in de buurt stallen.

camping Texel met paard

Boerencamping van der Linde

Stoeterij van der Linde bied de mogelijkheid om je eigen paard te stallen op Texel. Naast de stoeterij ligt de gezellige boeren camping Sumatra. Tussen het Krimbos en de Eierlandse Duinen op Texel ligt de rustige boeren camping op het terrein van de paardenboer. De stoeterij bied tevens de mogelijkheid om een paard te huren. Door beginners en ervaren ruiters kunnen bos en strandritten geboekt worden. Voor de jongsten gasten kan een pony aan de hand gehuurd worden. Natuurlijk bied de omgeving bied eindeloos mogelijkheden voor bos en strandritten.

Ponys kamperen bij de boer

Boerencamping Hoeve Meskenwier

In het Friese Akkrum ligt boerderij Meskenwier. Deze boerderij bied de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen. En er is veel te beleven in de omgeving: naast toegang tot de Friese meren kan er naar hartenlust gevist, gezwommen of met de kano gevaren worden. Op de boerderij is het een feest met de geitjes, kalfjes en konijntjes. Op het erf vind je de lieve pony die je mag borstelen, mee wandelen en knuffelen. Achter de tenten ligt het speelveld met een reuze wip-wap, zandbak, waterpomp en trampoline. Ook worden huifkartochten aangeboden.

Paarden op camping

Camping De Lange Weide

Neem je paard of pony mee op vakantie! Op Boerderij De Lange Weide geen probleem! Naast de faciliteiten voor ruiters en paard is er veel meer te beleven: ezels, kalkoenen, wandelen met geiten, een big en een mini varkentje, vele katjes en konijntjes om mee te knuffelen. Naast de kleinere dieren zijn er speciaal 4 paarden en pony's. Een paar keer in de week zijn er "paardenmeisjes" om met de liefhebbers een ritje te maken. Verder mag je de paarden helpen borstelen en verzorgen. Naast de vele dieren zijn er skelters, een trampoline en het "Boeren Spetterpret": lekker spelen met zand en een waterpomp.

camping eigen paard mee

Hoeve Lochem aan de Berkel

Ook bij Hoeve Lochem aan de Berkel, een melkveehouderij in Gelderland, mag je je eigen paard of pony mee nemen op vakantie! Je huurt een paardenbox inclusieve ruw- en krachtvoer en weidegang ter gelijke tijd met het huren van je mooie BoerenBed tent.Geniet mee van het boeren leven. Fietsen, wandelen en kanoën, het kan op deze mooie plek midden in de natuur. Op de boerderij leeft pony Black Beauty, maar ook schapen, kippen en konijnen. In oktober is er een slipjacht met paarden en honden over het terrein van Hoeve Lochem aan de Berkel.

Ponys kamperen bij de boer paard

De Kalverweide

Deze authentieke boerderij straalt geschiedenis uit. Op deze boerderij vind je pony Polly, ze wilt heel graag door jullie geknuffeld en gepoetst worden. Er zijn verder regelmatig leuke activiteiten op de boerderij. Het is mogelijk voor de kinderen om met de pony’s te wandelen over het boerenerf of onder begeleiding een ritje te maken op de pony. Zelfstandig paardrijden is ook mogelijk, dit kun je doen op slechts 10 autominuten afstand. Nieuw is een ritje met de huifkar achter de trekker. Boer Goos neemt je graag mee door de mooie omgeving!

Paarden op camping Friesland

Hoeve Waterschap

Deze boerderij is volledig gericht op de belevenis van de kinderen. Naast de lieve haflinger Janneke, zijn er ook mini-pony’s op de boerderij. Ze vinden het erg leuk om geborsteld te worden. Eens per week mag je met hulp van Sanne of Iris samen de pony’s borstelen, en de échte liefhebbers mogen een rondje op Janneke rijden. Of neem je eigen paard mee en boek een plek met weidegang op deze boerderij!Texel paard

Onze tip: Texel met paard

Paardrijden op Texel. Beleef Texel op de rug van je paard. Je kunt je eigen paard of pony gemakkelijk mee nemen op het eiland, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om een paard te huren. In kleine groepjes kun je tochten rijden door de ongerepte natuur van de bossen, duinen en over het strand.

Heb jij geen eigen paard? Manege Elzenhof in De Koog heeft veel mogelijkheden: bosritten, strandritten, een pony aan de hand of rijlessen voor jong en oud. In juli en augustus bied de manege ook avondritten over het strand. Op zondag ochtend word een lange strandrit van 3.5 uur georganiseerd. Je rijdt vanuit de manege door bos en duinen tot aan het strand.

Neem jij je eigen paard mee? Met paard(en) achter de auto hoef je nooit lang te wachten bij de boot. Diervervoer in trailers krijgt voorrang op het overige vakantieverkeer en mag met de eerstvolgende afvaart mee.

Texel bied verschillende campings met paardenboxen, bij voorbeeld Boerencamping/Stoeterij Van der Linde. Deze boerencamping ligt naast de stoeterij van de familie Van der Linde in De Cocksdorp. Er is pensionstalling aanwezig. Daarnaast worden er ritten door het Krimbos georganiseerd en strandritten voor gevorderden. Voor de kinderen is het mogelijk om met een pony aan de hand een korte bosrit te maken.

Campings op TexelNeem je paard mee op vakantie

Neem je paard mee op vakantie!

Zoek je een camping met manege in Nederland? Ardoer biedt je meerdere familiecampings aan met een manege of waar een manege of stalling direct naast ligt.

Ben jij op zoek naar een camping met pony's? Wil jij leren paardrijden tijdens je vakantie? Of neem jij je eigen paard op pony graag mee op vakantie? Een camping met manege bied uitkomst! Geniet tijdens je vakantie van het paardrijden! Paardenmeisjes en paardenliefhebbers vinden op deze prachtige campings stalling, paarden en rijles!

Een manege is een bijzondere aanvulling op alle overigen campingfaciliteiten. Geniet van de paarden en pony's, volg paardrijles en ontdek de nieuwe omgeving samen met je paard! Verbeter jezelf, ontspan samen met je paard of neem springlessen voor beginners of gevorderden. Nederland bied verschillende campings met manege of vlak naast een manege!

Bezoek bij voorbeeld de Veluwe! Drenthe en Gelderland bieden een prachtige omgeving voor je kampeervakantie met paard! Het Drents-Friese Wold of de Veluwe bieden vele honderden kilometer goed bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Bos, hei en weilanden wisselen elkaar af en bieden in elk seizoen een prachtige omgeving! Genieten mag, tijdens een vakantie met paard op een van de paarden- en ponycampings in Nederland!

Neem je paard mee op vakantie!

Pleisterplaats voor trekkers

Pleisterplaats voor trekkers

Ontdek Nederland en ga trekken! Je hoeft natuurlijk niet op vakantie te gaan op één camping. Je kunt ook van camping naar camping trekken met je eigen paard. Wanneer je een lange tocht maakt met je paard kun je op een pleisterplaats even tot rust komen. Een of twee nachtjes logeren en dan verder trekken. Verschillende stallingen bieden de mogelijkheid om een plek voor enkele uren of nachten te huren. Informeer bij de maneges en stalhouderijen!


Ruiterroutes in Nederland

Ruiterroutes in Nederland

Stichting Hippisch Toerisme Nederland bied een geweldig overzicht over ruiterroutes in Nederland! Hier kun je ook papieren karten online bestellen. In alle provincies in Nederland zijn goed verzorgde ruiterpaden te vinden. Op vakantie met paard in Drenthe of de Veluwe, Groningen, Limburg, Noord- of Zuid-Holland? Geniet van de natuur samen met je paard of pony! De Stichting Hippisch Toerisme Nederland behartigt de belangen van de recreatieve ruiter en koetsier en draagt zorg voor het onderhoud van routes zoals de Veluwe Trail.Camping Drenthe

Campings in Drenthe

Camping Overijssel

Campings in Overijssel

Camping Friesland

Campings in Frieslandkamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in Zeelandfacebook facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram