Camping en kampern met kinderen

Camping blog

Een blog over kamperen? Hier vind jij leuke verhalen, handige tips en trucjes en soms mijn ongezouten mening over het leven op de camping. Deze blog is mijn persoonlijke creatieve uitlaatklep over het leukste onderwerp dat bestaat: kamperen met kinderen! Want wees nou eerlijk, soms beleef jij zo gekke dingen op de camping: dat moet gedeeld worden.

We ❤ Camping

Op de camping sta je nou eenmaal hutje-mutje op elkaar en een tentdoek is gewoon geen betonnen muur... Dus als de kinderen bij de buren even lekker de wind van voren krijgen is het voor mij soms stiekem genieten. Gewoon omdat het zo herkenbaar is. Het maakt het leven menselijker, gewoner en het is lekker relativerend. Dus een goede redenen om ook deze verhalen te delen met jullie allemaal.

We ❤ Blog

Natuurlijk deel ik graag een goede aanbieding met jullie. Of een leuke tip voor een kampeerfestival of een bijzondere camping. Ben jij op zoek naar inspiratie? Misschien brengt je deze blog in vakantiestemming. Geniet van je vakantie en alvast veel leesplezier.

blog camping


Kamperen in Corona-tijden

Dit voorjaar is alles anders. Door het Corona-virus zijn de kinderen fulltime thuis en combineren wij werk en school vanuit huis - net zoals iedereen in Nederland. Soms gaat het goed en soms wat minder. Wat ik zelf heel erg mis is sport en de camping. Het buitenleven is beperkt en het opgesloten zijn valt soms zwaar.

Kamperen met eigen sanitair

De meivakantie is begonnen en helaas kon de campingvakantie niet doorgaan op de door ons geboekte plek. Maar wij hebben een uitweg gevonden. Kamperen met privé-sanitair is wel mogelijk. Wij zijn op zoek gegaan naar een camping in Nederland met eigen sanitair. Gelukkig zijn er een aantal te vinden en wij kozen voor de Lemeler Esch in Overijssel. Hier kun je prachtig wandelen door de natuur - 1.5m afstand zijn hier geen enkel probleem!

Lekker buiten zijn

Met een klein beetje slecht geweten hebben wij de caravan aan de trekhaak gehangen en zijn gaan rijden. Onderweg geen enkele andere caravan tegen gekomen. Maar gelukkig waren wij niet de enige op de camping. Er waren een handvol gezinnen en dus ook een paar andere kinderen om te spelen. Afstand houden was geen enkel probleem met zoveel ruimte. En het was prettig om weer te bewegen: wandelen, fietsen en gewoon de kinderen laten spelen, voor een weekend hebben wij genoten van een beetje normaliteit.

Ook iets voor jou?

Terug thuis zijn de batterijen weer opgeladen en kunnen wij er weer tegen aan. Geen sport en deeltijd-school na de vakantie - geen probleem! Samen komen wij er doorheen! Wil jij er ook even tussen uit? Bekijk deze campings met privé-sanitair.

Kamperen in Corona-tijden

camping met privé sanitairStrandvakantie in Nederland

Strandvakantie: kinderen en ouders zijn er dol op. De kids vermaken zich uren lang in de duinen en aan het strand en ouders kunnen ontspannen. Een strandvakantie is vaak de ideale vakantie voor het hele gezin! Ga jij graag kamperen? In Nederland vind je fantastische campings direct bij het strand. Soms maar een duinrij verwijdert van de zee. Na een dagje zwemmen en spelen ben jij zo weer bij je kampeerplek!

En omdat het niet altijd zonnig en warm is in Nederland bieden de mesten campings ook een buitenzwembad of zelfs een binnenzwembad. Zo kun je ook in het voor- en najaar met het gezin genieten van een kampeervakantie aan zee! Uitwaaien, zwemmen, vliegeren of surfen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Op Campingkidz vind jij een handige kaart met talloze campings in de buurt van het strand! Zoek jij een camping in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland of Friesland? Bij Campingkidz vind je altijd een passende camping voor het hele gezin! Bekijk al onze campings aan het strand!

Strandvakantie in Nederland

blog kamperen toilet legen

Blog: Kamperen zonder mannen

We hadden een leuk plan: een weekeinde op de camping zonder de mannen! Alleen wij dames en de kinderen. Lekker een lang weekend weg, niet ver van huis op een camping aan zee. Herrlijk! Al in de winter hebben we plannen gemaakt en gelukkig was de weersvoorspelling goed en dus zijn we met de voorbereidingen begonnen. Maar op vakantie hebben mijn man en ik een duidelijke taakverdeling en zonder die man zou ik ook zijn taken over moeten nemen... en dat zijn: aankoppelen van de caravan (en weer loskoppelen), caravan op zijn plek zetten, en het chemisch toilet onderhouden. De eerste twee punten zijn gelukkig geen groot probleem, maar ik heb (echt waar) nog nooit het toilet geleegd! Dat is bij ons en, voor zover bekend, dé mannentaak tijdens de vakantie!

Zijn er überhaupt dames die het toilet legen? Laat aub een bericht achter op mijn Facebook site! Jullie zijn helden!!

Maar goed, met een beetje uitleg moest ook dit klusje wel lukken. En het kampeerweekend? We hadden een heerlijk, zonnig en lang weekeinde met de dames! De wijn was koel en de kinderen gezellig met elkaar op pad. Dus volgend jaar gaan we dit zeker weer doen. Oh, en het toilet? Dat is vol weer mee naar huis gegaan, kon mijn man helpen hem thuis te legen!
Huilende Baby’s

Tijdens onze zomervakantie op een camping in Duitsland genieten wij van de rust en het buitenleven. Lekker uitslapen, verse broodjes voor ontbijt en iedere dag een duikje in het zwembad! Maar eer is een ding: achter ons staat een tent et een jong gezien. Het kindje loopt al zelf en is dus eigenlijk geen baby meer. Toch mogen wij iedere nacht genieten van een stevig gehuil. Rond 3 uur ‘s nachts begint het met een zacht geluidje. Omdat hier geen reactie op komt word het huilen steeds feller en harder, tot ongeveer iedereen weet dat het kindje nu iets nodig heeft. Pa en ma beginnen dan hectisch met potten en pannen aan de slag te gaan (om een fles te maken?). Na een half uurtje rommelen en huilen is de rust vaak weer terug, maar de omgeving wakker. Natuurlijk kan je niet voorkomen dat je kindjes ‘s nachts gaan huilen. Misschien schrikt het wel van de nieuwe omgeving en ik ga ervan uit dat ma en pa het net zo zat zijn als wij.

Mocht dit herkenbaar zijn, er zijn wat trucjes om je kampeer leven met baby makkelijker te maken! Denk bij voorbeeld aan een thermoskan met heet water om 's nachts snel een flesje te kunnen maken. Of neem de kleine mee in je bed (ook al doe je dat thuis nooit), want een camping met al zij gekke geluiden is best eng voor je kleine. Probeer toch het ritme van de baby aan te houden en wissel niet te veel met de tijd waarop je baby gaat slapen. En als niets help: jammer dan en niet druk maken!

Kamperen met baby