Camping en kamperen met kinderen;

Camping blog

Een blog over kamperen? Hier vind jij leuke verhalen, handige tips en trucjes en soms mijn ongezouten mening over het leven op de camping. Deze blog is mijn persoonlijke creatieve uitlaatklep over het leukste onderwerp dat bestaat: kamperen met kinderen! Want wees nou eerlijk, soms beleef jij zo gekke dingen op de camping: dat moet gedeeld worden.

We ❤ Camping

Op de camping sta je nou eenmaal hutje-mutje op elkaar en een tentdoek is gewoon geen betonnen muur... Dus als de kinderen bij de buren even lekker de wind van voren krijgen is het voor mij soms stiekem genieten. Gewoon omdat het zo herkenbaar is. Het maakt het leven menselijker, gewoner en het is lekker relativerend. Dus een goede redenen om ook deze verhalen te delen met jullie allemaal.

We ❤ Blog

Natuurlijk deel ik graag een goede aanbieding met jullie. Of een leuke tip voor een kampeerfestival of een bijzondere camping. Ben jij op zoek naar inspiratie? Misschien brengt je deze blog in vakantiestemming. Geniet van je vakantie en alvast veel leesplezier.

blog campingZonder caravan op vakantie - vakantie in Kroatië

Omdat wij even zonder caravan zijn gaan wij dit jaar een andere vakantie plannen. Geen kamperen in Nederland maar een vakantiehuis huren in Kroatië! Best spannend vinden wij dat - alleen al de reis met de auto naar plaats van bestemming. Geen koelkast en wc achter onze auto. Voordeel is natuurlijk wel, dat wij veel sneller kunnen rijden. Dus voordat wij onze nieuwe caravan gaan ophalen maken wij gebruik van de situatie en gaan op reis ZONDER CARAVAN...

Omdat Kroatië toch best veer rijden is, kiezen wij voor een vakantiehuis in Istrië aan het strand. Of beter gezegd aan zee. Want de stranden in Kroatië zijn niet te vergelijken met de Nederlandse kust. Helderblauw water wacht op ons op onze bestemming! Niet alleen hebben wij een luxe vakantiehuis met zwembad geboekt, maar ook het strand is gelukkig niet ver. Naast luie dagen aan zee zijn wij veel op stap in het binnenland van Kroatië. Op de kronkelende wegen door de schitterende natuur genieten wij van het ruige landschap. Zelfs de kids gaan mee wandelen en na een sportieve dag maken wij allemaal een bommetje in het zwembad - lekker even afkoelen.

Zouden wij nog een keer naar Kroatië gaan? Zeker wel! Maar niet in het hoogseizoen. En dan graag naar een vakantiehuis met zwembad in Dalmatië! Kroatië is leuk voor oudere kinderen en teenager. En natuurlijk vind je ook in Kroatië fantastische campings en vakantieparken. Dus wie weet kiezen wij in de toekomst voor een camping in Kroatië 😉

Kamperen in Corona-tijden

Dit voorjaar is alles anders. Door het Corona-virus zijn de kinderen fulltime thuis en combineren wij werk en school vanuit huis - net zoals iedereen in Nederland. Soms gaat het goed en soms wat minder. Wat ik zelf heel erg mis is sport en de camping. Het buitenleven is beperkt en het opgesloten zijn is soms zwaar.

Kamperen met eigen sanitair

De meivakantie is begonnen en helaas kon de campingvakantie niet doorgaan op de door ons geboekte plek. Maar wij hebben een uitweg gevonden. Kamperen met privé-sanitair is wel mogelijk. Wij zijn op zoek gegaan naar een camping in Nederland met eigen sanitair. Gelukkig zijn er een aantal te vinden en wij kozen voor camping de Lemeler Esch in Overijssel. Hier kun je prachtig wandelen door de natuur - 1.5m afstand zijn hier geen enkel probleem!

Lekker buiten zijn

Met een klein beetje slecht geweten hebben wij de caravan aan de trekhaak gehangen en zijn gaan rijden. Onderweg geen enkele andere caravan tegen gekomen. Maar gelukkig waren wij niet de enige op de camping. Er waren een handvol gezinnen en dus ook een paar andere kinderen om te spelen. Afstand houden was geen enkel probleem met zoveel ruimte. En het was prettig om weer te bewegen: wandelen, fietsen en gewoon de kinderen laten spelen, voor een weekend hebben wij genoten van een beetje normaliteit.

Ook iets voor jou?

Terug thuis zijn de batterijen weer opgeladen en kunnen wij er weer tegen aan. Geen sport en deeltijd-school na de vakantie - geen probleem! Samen komen wij er doorheen! Wil jij er ook even tussen uit? Bekijk deze campings met privé-sanitair.

Kamperen in Corona-tijden

camping met privé sanitairStrandvakantie in Nederland

Strandvakantie: kinderen en ouders zijn er dol op. De kids vermaken zich uren lang in de duinen en aan het strand en ouders kunnen ontspannen. Een strandvakantie is vaak de ideale vakantie voor het hele gezin! Ga jij graag kamperen? In Nederland vind je fantastische campings direct bij het strand. Soms maar een duinrij verwijdert van de zee. Na een dagje zwemmen en spelen ben jij zo weer bij je kampeerplek!

En omdat het niet altijd zonnig en warm is in Nederland bieden de mesten campings ook een buitenzwembad of zelfs een binnenzwembad. Zo kun je ook in het voor- en najaar met het gezin genieten van een kampeervakantie aan zee! Uitwaaien, zwemmen, vliegeren of surfen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Op Campingkidz vind jij een handige kaart met talloze campings in de buurt van het strand! Zoek jij een camping in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland of Friesland? Bij Campingkidz vind je altijd een passende camping voor het hele gezin! Bekijk al onze campings aan het strand!

Strandvakantie in Nederland

blog kamperen toilet legen

Blog: Kamperen zonder mannen

We hadden een leuk plan: een weekeinde op de camping zonder de mannen! Alleen wij dames en de kinderen. Lekker een lang weekend weg, niet ver van huis op een camping aan zee. Herrlijk! Al in de winter hebben we plannen gemaakt en gelukkig was de weersvoorspelling goed en dus zijn we met de voorbereidingen begonnen. Maar op vakantie hebben mijn man en ik een duidelijke taakverdeling en zonder die man zou ik ook zijn taken over moeten nemen... en dat zijn: aankoppelen van de caravan (en weer loskoppelen), caravan op zijn plek zetten, en het chemisch toilet onderhouden. De eerste twee punten zijn gelukkig geen groot probleem, maar ik heb (echt waar) nog nooit het toilet geleegd! Dat is bij ons en, voor zover bekend, dé mannentaak tijdens de vakantie!

Zijn er überhaupt dames die het toilet legen? Laat aub een bericht achter op mijn Facebook site! Jullie zijn helden!!

Maar goed, met een beetje uitleg moest ook dit klusje wel lukken. En het kampeerweekend? We hadden een heerlijk, zonnig en lang weekeinde met de dames! De wijn was koel en de kinderen gezellig met elkaar op pad. Dus volgend jaar gaan we dit zeker weer doen. Oh, en het toilet? Dat is vol weer mee naar huis gegaan, kon mijn man helpen hem thuis te legen!
Huilende Baby’s

Tijdens onze zomervakantie op een camping in Duitsland genieten wij van de rust en het buitenleven. Lekker uitslapen, verse broodjes voor ontbijt en iedere dag een duikje in het zwembad! Maar eer is een ding: achter ons staat een tent et een jong gezien. Het kindje loopt al zelf en is dus eigenlijk geen baby meer. Toch mogen wij iedere nacht genieten van een stevig gehuil. Rond 3 uur ‘s nachts begint het met een zacht geluidje. Omdat hier geen reactie op komt word het huilen steeds feller en harder, tot ongeveer iedereen weet dat het kindje nu iets nodig heeft. Pa en ma beginnen dan hectisch met potten en pannen aan de slag te gaan (om een fles te maken?). Na een half uurtje rommelen en huilen is de rust vaak weer terug, maar de omgeving wakker. Natuurlijk kan je niet voorkomen dat je kindjes ‘s nachts gaan huilen. Misschien schrikt het wel van de nieuwe omgeving en ik ga ervan uit dat ma en pa het net zo zat zijn als wij.

Mocht dit herkenbaar zijn, er zijn wat trucjes om je kampeer leven met baby makkelijker te maken! Denk bij voorbeeld aan een thermoskan met heet water om 's nachts snel een flesje te kunnen maken. Of neem de kleine mee in je bed (ook al doe je dat thuis nooit), want een camping met al zij gekke geluiden is best eng voor je kleine. Probeer toch het ritme van de baby aan te houden en wissel niet te veel met de tijd waarop je baby gaat slapen. En als niets help: jammer dan en niet druk maken!

Kamperen met baby

honden niet toegestaan op de camping

Hondenvrije campings

Dochterlief is bang voor honden, helaas... Waarom zij zo bang is weten wij niet precies, maar zij klimt direkt de bomen in (of springt in mijn armen) als zij een hond tegen komt. En als deze zonder riem loopt is het helemaal erg. Dus proberen wij haar gerust te stellen, en soms gaat het goed, maar voor onze vakantie zijn wij dus wel op zoek gegaan naar een camping, waar geen honden zijn toegestaan. Dan kan ook zij lekker vrij spelen! Die angst voor honden pakken wij later wel weer aan. Maar waar vind je een geschikte, hondenvrije camping? Het was nog een hele klus om wat informatie te verzamelen. En omdat ik hoop met deze informatie ook anderen blij te maken, heb ik de campings, waar honden niet zijn toegestaan, op een nieuwe pagina verzamelt. Dus voor iedereen die op zoek is naar een camping, die huisdiervrij is: hier is onze overzicht.

Hondenvrije campings
Blog: Kamperen anno 1980

Blog: Kamperen vroeger

Blog: Grootouders

Hebben jullie het ook al gemerkt? Op welke camping je ook komt - overal vind je vooral in het voor- en naseizoen opa’s en oma’s met kleinkinderen in camper of caravan. Af en toe is er nog een zoon of dochter bij, meestal niet. De opa’s tuigen gewapend met schep en emmertje enthousiast naar het strand, de oma’s doen intussen de was of de boodschappen. Of genieten even van de rust.

Zulke grootouders wilden wij, ook wel eens zijn. Per slot van rekening hebben wij al meer dan 40 jaar ervaring met kamperen. Wij zijn zelfs begonnen met een tent en een oranje teiltje. Eerst kwam de afwas erin, dan de baby. Of omgekeerd, daar zijn we niet meer helemaal zeker. In ieder geval hebben we wel het water tussendoor vernieuwd. Maar we dwalen af.

Nu is het zo, dat onze kinderen en kleinkinderen niet direkt bij ons om de hoek wonen. Gelukkig is er wel een gezellige camping in de buurt, waar wij dus regelmatig even staan. Dit is onze uitvalplek voor bruiloften, verjaardagen en andere festiviteiten. En om zo maar even langs te gaan. Zoals deze zomer. En omdat we al zo vaak hadden geopperd, dat de kleintjes ook best wel eens een nachtje bij ons in de caravan zouden kunnen (proef)slapen, kwamen dochter en schoonzoon dit jaar spontaan op het idee, de kids een weekendje bij ons af te leveren. Ze moesten er wel bij lachen. Bij ons kwam lichte paniek op. De matrasjes, bedoeld om de zithoek tot een extra bed om te bouwen, lagen zoals altijd thuis op de zolder. En wat doen, als ze midden in de nacht naar huis zouden willen? Natuurlijk wilden wij ons niet laten kennen. Zo kwam het dat op een avond twee glunderende kleintjes voorzien van beddegoed, schepjes, emmers, speelgoed, extra kleding, zwemspullen en een stapel knuffels bij ons werden afgeleverd. De voortent stond er bol van. Opa had van te voren al gemeten – lengte kleinkinderen versus aanwezige kussens zithoek. Past! Nu het eten nog. Wij waren al sinds enkele weken op stap dus de bekende voorraad die iedere kampeerder bij zich heeft was op. Gauw een paar patatjes halen, voor het gezonde eten kunnen de ouders later wel weer zorgen. Een klein beetje teleurgesteld waren ze geloven we wel. Ze hadden waarschijnlijk toch meer op „oma“ eten of door opa zelfgemaakte chokoladepudding met „stipjes“ gehoopt. Of op pannenkoeken. O.k., de volgende keer beter! Een groot pluspunt hadden we door de t.v. in onze caravan. Die hebben hun ouders niet. En toen merkten we dat onze kleinkinderen echte campingkids zijn! Uitkleden, wassen, tandenpoetsen, alles geen probleem. De kraan niet te ver opendraaien, want dan moet papa/opa weer nieuw water halen, het toilethendeltje open- en dichtdoen – ze weten het precies. Nog even een verhaaltje, controleren of opa en oma echt in de voortent zitten (ja hoor, dik ingepakt in een deken met een kaarsje op tafel – onze warme zithoek was bezet). Ze sliepen als een roos! Om de volgende ochtend met dolle pret weer vroeg wakker te worden. Dus weer: verhaaltje voorlezen om ze nog een beetje rustig te houden, zelfstandig wassen, aankleden (duurde dat vroeger bij die van ons ook zo lang?), met opa broodjes halen en op naar de speeltuin. Tusssendoor nog de vieze boel die een vos uitgerekend die nacht bij ons in de voortent had gedeponeerd opruimen. (Komt die terug, opa? Nee meid, wees maar niet bang.). Belevenissen, die ze direkt aan hun uitgeruste ouders moesten gaan vertellen. Wij waren een klein beetje moe. Maar we hebben gedaan wat alle andere grootouders met kleinkinderen op de camping ons steeds toeriepen: we hebben genoten!


Blog: Kamperen met buren

Blog: Buren op de camping: je kan ze niet kiezen

Iedere vakantie is het weer afwachten, wie zijn je buren? Een plek op de camping kan je vaak kiezen, maar wie je buren zijn blijft een verrassing. Vaak hebben wij leuke buren, soms wat eigenaardige buren en voordat wij in de schoolvakantie op vakantie gingen hadden wij soms überhaupt geen buren.

Geen buren vonden wij in het laagseizoen een groot voordeel. Lekker op onszelf in onze tent. Liefst wilden wij de camping voor onszelf. Nu de kinderen er zijn willen wij juist wel buren. Omdat wij nu in de schoolvakantie op reis zijn hebben onze buren meestal ook kinderen. En dat is veel gezelliger!

De allerbeste buren zijn diegenen die bij aankomst de kids vermaken. Afgelopen zomer bijvoorbeeld: wij kwamen op plaats van bestemming en de buren hadden ook twee meisjes. Wel ouder, maar dat was prima. De kinderen legden gelijk contact en voordat wij de poten van onze caravan uitgedraaid hadden waren alle kinderen verzorgd met stoepkrijt en koekjes. Helemaal geweldig! Zelden hebben wij de boel zo rustig kunnen opzetten. Ik ben hun nog steeds dankbaar!

Wij hebben al buren gehad niet eens "hallo" zeiden als wij hun bij de afwas tegen kwamen, maar meestal is het wel gezellig. Met sommigen hebben wij de lokale bieren geproefd, met anderen de franse wijnen. Wij hebben fietstochten met de buren gedaan en bij storm samen de voortenten afgebroken. Wij hebben buurmeisjes gehad die het geweldig vonden om op onze kleine meid te passen, zodat wij niet altijd mee moesten naar de speeltuin en wij hebben alle kinderen van de buurt in de voortent televisie laten kijken op een regenachtige dag.

Ik zou niet meer helemaal alleen op de camping willen staan! Met buren is het gewoon veel gezelliger. En vallen de buren een keer tegen: heb je weer iets om naar te kijken ;-)…


camping overdekt zwembad

Campings met binnenzwembad

Slecht weer is geen probleem! Op deze campings met binnenzwembad is ook bij minder weer voldoende te beleven. Wil jij gaan kamperen in Nederland? Boek dan een camping met zwembad. Want helaas is het niet altijd mooi weer. Voor kinderen van alle leeftijden is een zwembad op de camping het allerleukste. Een overdekt zwembad maakt je camping vakantie perfect. Waterpret is gegarandeerd op deze campings met zwembaden. Bekijk het aanbod en kies je favoriete camping met binnenzwembad.

Campings met indoor speeltuin

Campings met indoor speeltuin

Kamperen in Nederland - soms heb je een dagje minder mooi weer. Maar dat is geen probleem op deze campings met indoor speeltuin. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in deze prachtige binnenspeeltuinen. Ontmoet nieuwe vrienden en beleef avondturen. Klimmen, glijden en bouwen met maxi-Lego blokken of spelen in de ballenbak. Een indoor speeltuin zorgt voor een een veilige speelomgeving - ook bij minder mooi weer. Op deze campings is veel te beleven. Ontdek de leukste camping met binnenspeeltuin nu!

Campings met buitenzwembad

Campings met buitenzwembad

Waterpret voor iedereen. Een camping met een buitenzwembad maakt je zomerse camping vakantie perfect. Deze campings beschikken allemaal over een buitenzwembad. Voor kinderen is het buitenzwembad dé plek om met vriendjes af te spreken. Lekker spetteren en spelen in het water. Ook jonge kinderen en baby's genieten van een verwarmd peuterbadje en het spelen met water. Boek een camping met een (verwarmd) buitenzwembad en geniet van de zomerse dagen.


camping kind met paard

Kamperen met paard

Ben jij dol op paarden? Ben jij op zoek naar een camping met manege? Leer paardrijden of beleef een vakantie met je eigen paard of pony. Deze campings beschikken over een manege, je kunt een paard huren of zelfs je eigen paard stallen. Bekijk deze campings voor een vakantie met paarden!

Hondenvrije camping

Hondenvrije campings

Campings waar honden niet zijn toegestaan. Honden zijn lief en kinderen zijn lief, maar soms passen zij niet zo goed samen. Is jouw kind bang voor honden? Ben jij op zoek naar een hondenvrije camping? Op veel kindercampings in Nederland zijn honden niet toegestaan.

Campings in het bos

Campings in het bos

Heerlijk kamperen in het bos. Deze campings liggen aan de rand van een bos. Kinderen kunnen lekker spelen in het bos, hutten bouwen of een kampvuur maken. Juist in de zomer, maar ook in de herfstvakantie is een camping in het bos de perfecte bestemming voor een vakantie dicht bij de natuur.Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links