Camping Ginkelduin

Kamperen op Camping Ginkelduin

Wij hebben Camping Ginkelduin in Leersum in de zomervakantie van 2022 bezocht. Het was eigenlijk een noodoplossing, want door ziekte kon onze vakantie in Zuid-Frankrijk niet doorgaan. Op Ginkelduin konden wij spontaan voor een korte week kamperen - en het was een schot in de roos! Misschien was deze camping zo leuk, omdat wij zonder hooggespannen verwachtingen aan de vakantie begonnen? Wij genoten bijzonders van een gemoedelijke sfeer en het buitenzwembad. Het was (helaas maar kort) de perfecte zomervakantie. Hier vind je meer info over camping Ginkelduin en natuurlijk onze eigen foto’s, ook met mij en Molly en Caatje. Voor wie op zoek is naar een fijne gezinscamping is deze camping echt een aanrader.


Welkom op Ginkelduin

Welkom op Ginkelduin

Molly en Caatje

Molly en Caatje


Camping Ginkelduin

Camping Ginkelduin ligt midden in een natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug, in Leersum. Vanaf de snelweg rij je over smalle wegen en door dorpjes naar de camping. Het park is vrij groot en bestaat uit een deel camping en een deel vakantiepark met huisjes. Als je kampeerd, merk je weinig van de vakantiehuizen en de toeristische plaatsen zijn gescheiden van de jaarplekken en vaste kampeerplekken. Wij kampeerden op het grote veld, waar je waanzinnig veel ruimte hebt voor een potje voetbal op andere spelletjes. Er is een speeltuin, een volleybalveld en een tafeltennistafel op het grote veld en de animatie organiseerde hier regelmatig sportactiviteiten. Dat vonden wij leuk om te zien, en ook leuk om te doen. Als je kiest voor een kampeerplek op kleinere veldjes, sta je trouwens ook zeer mooi, beschut tussen struiken en op ruime plekken.

Kamperen met speeltuin

Kamperen met speeltuin

Relaxed spelen op Ginkelduin

Relaxed spelen op Ginkelduin

Een van de kleinere velden

Een van de kleinere velden

Kampeerplek

Kampeerplek

Een van de huurtenten

Een van de huurtenten

Safaritenten

Safaritenten

Het sanitair op camping Ginkelduin is uniek. Het zogenaamde „Provençaals badhuis“ is een groot, rond gebouw met meerdere ingangen (en uitgangen) en allemaal kleine badkamers. Aan twee kanten zijn er toiletten voor heren en dames, maar als je wilt douchen of een wastafel wilt gebruiken, kies je voor een van de hokjes met wastafel, douche en wastafel of familiedouche. Het badhuis is prachtig aangekleed en wordt regelmatig schoon gemaakt. Er is vloerverwarming, dus de grond droogt snel op. Afwassen kan aan de buitenkant van het gebouw, maar de afwasplekken zijn erg beperkt voor zoveel kampeerders in het hoogseizoen. De gratis te gebruiken vaatwassers zijn best wel vies, dus die hebben wij liever niet getest. En omdat het soms lang wachten is bij de afwas, hebben wij meestal bij de caravan afgewassen. Omdat alle kampeerplekken een eigen wateraansluiting en afvoer hebben, en wij een waterkoker, was dat geen probleem. Er is ook nog een tweede sanitairgebouw op de camping, deze is „gewoon“ ingedeeld, zoals je hem vaker tegenkomt op de camping. Het Provençaals badhuis zorgde bij ons de eerste dagen voor verwarring, omdat je makkelijk de oriëntatie verliest in het gebouw. Kies je dan per ongeluk een andere uitgang, moesten wij soms even nadenken, in welke richting nou onze caravan staat.

Provençaals badhuis

Provençaals badhuis

Sanitair van binnen

Sanitair van binnen

Wasbakken in het sanitairgebouw

Wasbakken in het sanitairgebouw

Voor onze kinderen was het zwembad op camping Ginkelduin bijzonder leuk. Het binnenzwembad is niet zo groot, maar voldoende voor kinderen. Er is een leuke stroomversnelling en een apart peuterbad. Het buitenbad is groter en ook buiten is een apart peuterbad. Heel leuk is de familieglijbaan, die enkele jaren gelden naast het buitenzwembad is geplaatst. Met mooi weer zit je lekker aan de rand van het zwembad of kun je een handdoek op het gras leggen.

Het zwembad

Het zwembad

Leuk zwembad voor kinderen

Leuk zwembad voor kinderen

Het openluchtzwembad

Het openluchtzwembad

Peuterbad

Peuterbad

Familieglijbaan

Familieglijbaan

Camping Ginkelduin is een autovrije camping. Bij aankomst word je erop gewezen, dat je natuurlijk wel je kampeermiddel naar je plek mag brengen, maar dat tijdens je vakantie je auto op het parkeerdek moet geparkeerd worden. Dat is fijn, want zo kunnen kinderen onbezorgd spelen. Als je veel boodschappen hebt, kun je een karretje lenen, om de boodschappen naar je plek te brengen. Honden zijn trouwens niet toegestaan op camping Ginkelduin.

Parkeerdek voor de auto's

Parkeerdek voor de auto's

Hier mogen geen auto's op de camping

Hier mogen geen auto's op de camping

Honden verboden op de camping

Honden verboden op de camping

En wat is er allemaal te doen voor kinderen op deze camping? Naast het binnenzwembad en het openluchtzwembad is er in Leersum ook een mooi buitenzwembad midden in de bossen, waar je naartoe kunt fietsen. En natuurlijk zijn er speeltuinen op camping Ginkelduin: bij de ingang is een leuke speeltuin met springkussen en op het grote veld is een grote speeltuin, maar er zijn over het park verdeeld overal speeltuintjes te vinden. Jonge kinderen hoeven dus nooit ver te lopen. En met slecht weer kunnen kinderen terecht in de binnenspeeltuin. In het hoogseizoen is er animatie en een tiener-ruimte in de buurt van de bowling. De camping heeft een eigen restaurant en een snackbar, maar in de omgeving vind je ook een aantal goede restaurants. Onze tip: bezoek het Pannenkoekhuis Sturms in Elst - maar reserveer op tijd een tafel. Lukt het je om een middagje zonder kinderen van de camping te gaan, misschien zijn je kids al tieners? Of kan je partner een middag oppassen? Er is een heerlijke sauna (Sauna de Heuvelrug) in Veenendal. En wist je, dat je vanaf de camping kan mountainbiken? De camping ligt midden in het MTB-routenetwerk van de Utrechtse Heuvelrug. Ook MTB Gids Heuvelrug is gevestigd op het park en organiseert mountainbike clinics en tochten voor families.

Speeltuin op Ginkelduin

Speeltuin op Ginkelduin

Binnenspeeltuin

Binnenspeeltuin

Speelhoek in de binnenspeeltuin

Speelhoek in de binnenspeeltuin

Speeltuintje op de camping

Speeltuintje op de camping

Wij hebben een fijne vakantie beleeft op camping Ginkelduin. Wat maakt deze camping zo leuk dat wij hem volgende zomervakantie weer gaan bezoeken? De sfeer! Het is een gemoedelijke camping voor gezinnen. Kinderen spelen lekker met elkaar en je maakt makkelijk een babbeltje met je buren. Wij doken het zwembad in, gingen lezen voor de caravan, stokten de barbecue aan en speelden een potje volleybal met de animatie. Het was echt vakantie: niets hoef en alles mag op deze camping.

Springkussen

Springkussen

De campingwinkel

De campingwinkel


Bekijk Camping Ginkelduin

Alle campings op de kaart vinden

Alle campings in Nederland

Ben jij op zoek naar een echte kindercamping in Nederland? Bekijk het volledige aanbod op onze kaart of lees alle berichten online. Op Campingkidz.nl vind je vast en zeker je volgende vakantie met kinderen!
Inspiratie

Camping De Heldense Bossen

Deze mooie camping in Limburg heeft een nieuw kampeerveld met gloednieuw sanitair, maar ook prachtige speeltuinen, een restaurant, een zwembad (binnen en buiten) en nog veel meer. Bekijk eens Camping De Heldense Bossen in het noorden van Limburg!Camping De Holterberg

Zoek jij een gunstige camping voor een vakantie met je gezin? Camping De Holterberg ligt prachtig in de natuur, heeft een buitenzwembad en een overdekte speelplaats. Wij hebben deze camping bezocht, hier lees je hoe het ons is bevallen!Camping It Wiid

Camping It Wiid ligt in het Nationaal Park de Alde Faenen in Friesland - en direct aan het water. Wij bezochten deze camping in de meivakantie en stonden op een kampeerplek met uitzicht op het water. Hier lees je meer over deze camping.Camping De Kleine Wolf

Zoek jij een kindercamping in Nederland met alle maar denkbare faciliteiten? Kies dan voor Camping De Kleine Wolf! Hier geniet je van een groot zwembad, een binnenspeeltuin, PumpTrack, speeltuinen, een recreatiemeer en natuurlijk eindeloos veel speelplezier. Hier zijn onze foto’s van deze gave camping!Camping met indoorspeeltuin

Slecht weer is geen probleem op deze campings met binnenspeeltuin! Kies voor een leuke kindercamping in Nederland met indoorspeeltuin en de kinderen vermaken zich ook tijdens een dagje regen. Deze campings zijn leuk voor kinderen van 1 – 10 jaar!
Campings in Nederland
Campingkidz.nl
Campingkidz Facebook Campingkidz Pinterest Campingkidz Instagram

Contact: info@campingkidz.nl

Kvk nummer: 71431217


Camping mit Kindern in Holland

Safaritent huren op een camping

Privacyverklaring

Over Campingkidz

Adverteren

Blog

Links