Camping en kampern met kinderen

Hondenvrije campings - kamperen zonder honden

Op de meesten campings zijn honden van harte welkom! Maar soms ben je juist op zoek naar een hondenvrije camping, bijzonders als je met jonge kinderen gaat kamperen of als je een allergie tegen hondenhaar hebt. De meesten honden zijn natuurlijk goed opgevoed en als hun baasjes achter hun opruimen geven zij geen overlast. Maar voor jonge kinderen is een enthousiaste hond op de speeltuin toch vaak beangstigend. Ook in ons eigen belang zijn wij op zoek gegaan naar leuke, hondenvrije campings. Hier zijn onze favoriete campings waar honden niet zijn toegestaan:

Geheel hondenvrije campings

Ben jij op zoek naar een hondenvrije camping? Op deze campings zijn honden niet toegestaan. Vaak liggen deze campings in een natuurgebied waar honden niet welkom zijn, soms is het ook een bewuste keuze van de campingleiding om geen honden toe te staan. In ieder geval zul je op deze campings geen hond tegen komen!

Natuurcamping de Lemeler Esch

Een superleuke en geheel hondenvrije camping in het oosten van Nederland: 5 sterren camping de Lemeler Esch. Huisdieren zijn op deze camping niet toegestaan. Genieten en ontdekken op deze natuurcamping in Overijssel. Rustig en kindvriendelijke camping aan de Lemelerberg. De camping is heel ruim opgezet en de kinderen hebben alle vrijheid om te bewegen en te spelen. Bij voorbeeld in het leuke kleine speelbos met waterpomp. Of op het grote veld met zandbak en klimtoestellen. Ook is er volop animatieprogramma voor slecht weer en een speelschuur. Door de vele speelruimte is de camping ideaal voor kinderen! In de zomermaanden is het openlucht zwembad geopend. Kom tot rust op deze luxe natuurcamping vlakbij Ommen.

De Lemeler Esch Natuurcamping zonder hond

Molecaten Park Bosbad Hoeven

Huisdieren zijn niet toegestaan op Molecaten Park Bosbad Hoeven. In de bosrijke omgeving van West-Brabant ligt camping Bosbad Hoeven. Een fantastische camping met het spectaculaire waterspeelpark Splesj (gratis toegang voor gasten) en binnenspeeltuin. Wat gaat u doen vandaag? Zwemmen, vissen, (water)fietsen, lekker uit eten? Door het enorme aanbod aan faciliteiten en de gevarieerde omgeving is het de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kleine kinderen én tieners!

Kamperen zonder hond

Hondenvrije Ardoer campings

Er zij een aantal leuke en kindvriendelijke campings van Ardoer, die bewust geheel hondenvrij zijn. Op de campings Bosgraaf, Ginsterveld, Hertshoorn, Julianahoeve, Ons Buiten en Ullingse Bergen zijn honden op het gehele terrein niet welkom. Ardoer heeft bewust gekozen om een aantal van zijn parken hondenvrij te houden, omdat een deel van hun klanten specifiek kiest voor een hondenvrij park.

hondenvrije Ardoer campings

Mini Camping de Nesse

In 2016 is mini camping de Nesse verkozen tot populairste Charme Camping van Nederland! En deze camping is geheel hondenvrij! Voor jonge kinderen bied camping de Nesse volop speelmogelijkheden bij voorbeeld op de water en zandspeelplaats, op de dierenweide of de speeltuin met trampoline en voertuigen om lekker met alle vakantie-vriendjes samen te kunnen spelen. Naast de camping zijn er ook 3 vakantiehuisjes te huur! De eigenaar heeft wel een hond, deze komt echter niet op de camping!

hondenvrije camping


In het hoogseizoen hondenvrij

Soms zijn huisdieren in het voor- en naseizoen wel toegestaan, maar in het hoogseizoen niet. Tijdens de schoolvakanties zijn deze campings dus wel geheel hondenvrij! Zoals bij voorbeeld op camping de Boshoek in Zeeland. Minicamping de Boshoek is een sfeervolle boerderijcamping, deels gelegen in een oude hoogstamfruitboomgaard. Naast de boomgaard heeft camping de Boshoek nog kleine kampeerveldjes, ieder met zijn eigen charme!

hondenvrije campings


Gedeeltelijk hondenvrije campings

Soms is het voldoende om op een hondenvrij veldje te staan. Er zijn een aantal campings die kampeervelden hebben waar honden niet zijn toegestaan. Omdat honden op de camping verplicht aan de riem moeten worden gehouden is dit een prima oplossing voor hondenbezitters en families met jonge kinderen. Uiteraard is er een opruimplicht op de camping en mogen honden niet op de speeltuinen komen.

Camping de Leistert

Op camping de Leistert zijn alle velden, op één veld na, huisdiervrije velden. Het veld waar wel huisdieren zijn toegestaan is veld Reppel, dit veld ligt links achterin op de camping. Er is voor de mensen met huisdier een verplichte looproute van het veld naar de receptie, deze route loopt langs veld Zomerhof. In de Plaza op het plein zijn honden wél toegestaan, maar bij het buitenzwembad en de zwemvijver niet.

De velden waar men het minste met honden te maken zult krijgen zijn de velden die het meest rechts zijn gelegen op de camping, namelijke velden op Lentehof (met privé sanitair), Elzenhof (comfortplaatsen), Dopheide (standaardplaatsen), Heihorst (standaard plus plaatsen) en op de Vijverberg (comfortplaatsen).

hondenvrije camping limburg

RCN campings

De campings van RCN zijn niet geheel huisdiervrij, maar er zijn wel enkele beperkingen in de vorm van huisdiervrije kampeervelden. Honden zijn dus welkom, maar er zijn ook hondenvrije velden aangewezen! Zo is er bij Camping Toppershoedje in Ouddorp, een prachtige camping direct achter de duinen, het Bremveld waar geen huisdieren worden toegelaten.

Ook Camping de Roggeberg heeft verschillende kampeerplekken die huisdiervrij zijn. Dat betekent in ieder geval dat er geen honden in de directe omgeving van de kampeerplek aanwezig zijn.

Camping het Grote Bos heeft het Zwijnenveld huisdiervrij. Camping de Jagerstee houdt het Sparrenveld huisdiervrij. Hier zijn op deze kampeervelden honden niet toegestaan! Honden dienen op het overige gedeelte van de camping altijd aangelijnd te zijn.

RCN Camping Zeewolde heeft in de 500 nummers een 12 tal plekken huisdiervrij en ook Camping de Noordster heeft de graskampeerplaatsen 220 t/m 227 huisdiervrij. Ook hier geld: honden moeten aan de riem blijven op het overige gedeelte van het terrein.

Op Camping de Schotsman aan het Veerse meer in Zeeland zijn alle accommodaties huisdiervrij. Dus boekt u hier een vakantie in een van de bungalows/appartementen of stacaravans, dan komt u hier in de directe omgeving waarschijnlijk geen huisdieren tegen. Op het camping gedeelte van De Schotsman zijn wel huisdieren toegestaan.

hondenvrije RCN campings


Campings waar honden niet zijn toegestaan

Ben jij op zoek naar een camping waar honden niet zijn toegestaan? Sommige campings zijn het hele jaar door, gedeeltelijk of in het hoogseizoen hondenvrij. Uit uiteenlopende redenen hebben zij ervoor gekozen om op een deel van hun terrein honden niet toe te staan. Bijzonders campings gericht op jonge gezinnen kiezen ervoor om honden niet te verwelkomen. Enthousiaste honden en jonge kinderen zijn niet altijd een geslaagde combinatie. Ook al word de hond netjes aan de riem gehouden, weten jonge kinderen niet altijd de grenzen van de hond te respecteren. En andersom vormen niet opgeruimde uitwerpselen vaak een groot ergernis voor jonge ouders als hun kind met de loopfiets weer door een drol is gefietst.

In ons overzicht zijn verschillende hondenvrije campings te vinden. Op sommige zijn honden helemaal niet toegestaan. Op anderen zijn enkele velden of gebieden op het terrein huisdiervrij gehouden. Naast kinderen die bang zijn voor honden zijn er natuurlijk ook volwassenen die liever niet in de buurt van honden kamperen. Ook op natuurcampings zijn honden vaak niet toegestaan. Veel campings kiezen er ook voor om in het hoogseizoen geen honden toe te staan, maar in het laagseizoen wel. Voor velen een goede oplossing!
Blog kamperen in Nederland

Blog

inpakken voor je kampeervakantie

Paklijst

Over kamperen met kinderen

Over Campingkidzkamperen met kind

Kamperen op Texel

genieten op de camping

Kamperen in Limburg

zeeland camping

Kamperen in Zeelandfacebook facebook google plus google plus